Last news in Fakti

13 Юни, 2011 00:00 6 827 8

Американски милиардер разруши къща за 43 млн. долара

  • богаташ-
  • америка-
  • криза-
  • имение-
  • разрушение-
  • тепър

Американският милиардер Дейвид Тепър разруши имението си в Лонг Айлънд, щата Ню Йорк, което купи миналата година за 43.5 млн. долара. Както беше съобщено от портала Move, на негово място той планира да построи нов дом. Разрешение за събаряне на обекта Тепър получи почти веднага след приключване на сделката за закупуването му, която бе една от най-големите на пазара на жилища в САЩ през миналата година. Площта на къщата на брега на океана бе около 570 квадратни метра. Сега площадката е почти напълно почистена и готова за ново строителство.

Предполага се, че на нейно място ще бъде построена двуетажна къща в колониален стил с площ над 1 050 кв. м. До нея ще бъде разположен тенис корт и гараж за три коли. Не е ясно обаче колко ще струва строителството на Тепър.

Дейвид Тепър е основател на хедж фонд Appaloosa Management. Според класацията на сп. Absolute Return and Alpha, през 2009 г. той става най-богатият мениджър на инвестиционен фонд с печалба от 4 млрд. долара. През миналата година по данни на The ​​Wall Street Journal, неговите доходи възлизат на 2 - 3 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баш майстора

    39 2 Отговор
    Американски милиардер разруши къща за 43 млн. долара

    -------------------------------------------------------------
    Еми как да не я разруши,като арматурата не е боядисана?

    Коментиран от #3

  • 2 Bossman

    4 18 Отговор
    имал пари дал
  • 3 bubblehead

    48 1 Отговор

    До коментар #1 от "баш майстора":

    Баш майсторе, знаеш ли като умирал стария арматурист какво продумал на смъртния си одър? Боядисвай армату.. и издъхнал. Ха-ха-ха!

    Коментиран от #4

  • 4 свети дух

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "bubblehead":

    Боядисвай армату.. и издъхнал.
    ------------------------------------------------------------
    Допълвам списъка с тайнствата:
    Кръщение
    Миропомазване
    Покаяние
    Евхаристия
    Свещенство
    Брак (Венчание)
    Елеосвещение
    Арматуробоядисване

    Някои са "задължителни",други са "незадължителни".
  • 5 софия

    10 15 Отговор
    А ние софиянци отдавна сме си боядисали арматурата !
  • 6 ...

    6 0 Отговор
    Хм...Да не би да има някаква грешка с десетичната точка...Какви са тия 43 милиона за къща 570 квадрата??! Това за мащабите на Америка си е направо колиба!...Вярно,че е на супер място,но това е голяма сума...
  • 7 NAME

    17 0 Отговор
    времето тече и всичко се променя ;)

    До 2010 година Управителят на хеджфонд Дейвид Тепър, чието състояние се изчислява на около 1.2 млрд. долара, живее в същата двуетажна къща в Ню Джърси, която купува с жена си през 1990 г. Той не притежава ваканционен имот, а трите му деца учат в държавни училища. През 2004 г., дарява 55 млн. долара на бизнес училището на университета Carnegie Mellon. Говори ли ви нещо името Дейвид Тепър? Вероятно не! А би трябвало. Защото CEO-то на хеджфонда Appaloosa Management е човекът с най-високата заплата на планетата, или 4 млрд. долара годишно, според AR Magazine, с които изпревари по доход Джордж Сорос и си спечели сравнение с Уорън Бъфет във финансовите среди. Тепър е инвеститор с вкус към риск. В разгара на кризата, той отново решава да се качи на гребена на вълната, инвестирайки в най-непопулярния сектор - банковия. По това време това изглежда така, сякаш си решил на плаваш срещу цунами.

    Започва да играе срещу пазара и да купува акции на Citi и Bank or America, които в този момент се търгуват на 3 долара за акция за BofA и под долар за Citi, акции на британски банки, лоши кредити... С което изстрелва фонда си към печалба от 7 млрд. долара, а сам прибира 4 млрд.

    Тепър е роден в Питсбърг и завършва в местния университет, издържайки се като помощник в библиотеката, докато същевременно прави първите си опити на пазара. На 22 г. решава, че ще бъде милиардер.

    До ден-днешен запазва някои странности. Например почти не носи пари в портфейла си и често иска назаемм 20 долара.

    Ходи по дънки и маратонки на работа. А на бюрото си държи чифт бронзови тестиси, които от време на време гали за късмет.

    „Аз съм просто момче от средната класа, за което му се е случило да стане милиардер", коментира навиците си Тепър.
  • 8 Ангел

    2 2 Отговор
    Това направо ме разби >> "А на бюрото си държи чифт бронзови тестиси, които от време на време гали за късмет. " :D :D :D :D :D :D :D