18 Май, 2015 11:54 19 148 10

5-те най-тузарски имота на пазара

  • imot.bg-
  • лукс-
  • апартаменти

Ако през миналата година се отчиташе ръст в покупката на жилища за лично ползване, то през първите месеци на тази брокери наблюдават завишен интерес и към имоти с цел инвестиция. Един от печелившите варианти за тези, които разполагат с повече средства, е придобиването на луксозен апартамент в столицата или по-големите градове на страната и съответно отдаването му под наем на доста над средната наемна цена.

В София предлагане на тузарски апартаменти има не само в центъра, където повечето апартаменти са в сгради старо строителство, но и в южните райони с апартаменти, разположени главно в нови сгради. В по-големите градове луксозните жилища са ново строителство и добре обзаведени, което дава възможност на бъдещия собственик веднага след като купи имота да го отдаде под наем.

Ето и 5-те най-интересни предложения от сайт №1 за имоти - imot.bg
 

1. Чайка (Варна) – 620 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент е с разгъната застроена площ 298 кв.м. Състои се от антре, дневна с кухненски бокс, три спални със санитарни възли оборудвани с вани и душкабини, тоалетна за гости, гардеробна, перално помещение, панорамна тераса към морето с площ 50 кв.м. Бъдещият собственик ще има на разположение и две подземни паркоместа.

2. Докторски паметник (София) – 700 000 EUR (виж повече)

Тристайният апартамент се намира в нова сграда, разположена в близост до Докторската градина с 24-часова охрана. Разгънатата застроена площ на имота е 240 кв.м. Имотът е на две нива като на първото са разположени дневна с тераса, кухненски бокс с трапезарна част, спалня, баня с тоалетна, а на горното – спалня с тераса с прилежаща баня с тоалетна.

3. Лозенец (София) – 670 000 EUR (виж повече)

Четиристаен апартамент с площ 220 кв.м обзаведен в стил Луи XVI. Другото особено на имота е подовата настилка – паркет от масивна орехова дървесина. Разпределението е следното: голяма дневна с трапезария и кухненски бокс, 3 самостоятелни спални, 2 бани и гардеробна стая.

4. Център (София) – 640 000 EUR (виж повече)

Апартамент с 360-градусова панорама към София. Многостайният имот е с площ 400 кв.м. Състои се от две нива като на първото са разположени хол и две спални, бани, сервизни помещения и тераси. На второ ниво е оформено голямо помещение със слънчев покрив, спалня, баня с тоалетна. Бъдещият собственик има възможност да преустрои имотът по негов вкус. В цената са включени и два подземни гаража.

5. Център (Бургас) – 625 000 EUR (виж повече)

Мезонетът е разположен в сграда намираща се на метри от главната пешеходна улица на морския град. Разгъната застроена площ на имота, който е на две нива, е 250 кв.м. На първо ниво се намират дневна с кухня и трапезария, баня с тоалетна, парна баня и хидромасажна душ-кабина, както и система за пречистване на водата. Трите напълно обзаведени спални, дрешник с вграден гардероб са разположени на горното ниво. Използвани са висококачествени строителни материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    0 1 Отговор
    Интересна история. И значи за колко трябва да го пусна под наем, че да си избия инвестицията за 20 години? - 2500 евро приерно, ако го купя за 600 000 евро. Абе кой идиот ще затвори толкова пари в тъп апартамент като може да ги завърти в доста по-печеливши бизнеси с по-бърза възвръщаемост?

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Сигурно се шегувате! Това да е рентабилно трябва да се взима наем от поне 4000 евро месечно. Като човек който се опитва да продаде магазин с наемател и възвръщаемост 8.5 % не мисля че разумен човек би направил такава покупка с цел инвестиция. Ако става въпрос за жилище където да живее вече е друг въпрос.
  • 4 Dimitar Nikolov

    0 1 Отговор
    Пълна глупост - в София Център можеш да намериш на 10 пъти по-ниски цени перфектен апартамент, който да пуснеш на 500-600 лв наем и пак да си докарваш някакви доходи, ако си заделил нещо за инвестиция. Има някаква логика да инвестираш в това, защото тези пари са ти чист доход. Ако почнеш някакъв бизнес шанса ти да фалираш още в началото е доста висок с каквото и бизнес да се захванеш, а и като си оправиш осигуровки данъци и какви ли не още глупости не се знае чисто дали няма да си на същата печалба
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Мисля че самото инвестиране в апартаменти е безмислено. Ако имах свободни пари бих инвестирал в магазини за отдаване под наем. При равни цени те имат по добър наем от апартаментите и по ниска подръжка( не се нуждаят от нови мебели, техника или ремонт след след всеки наемател)

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Апартаментите са добра инвестиция, само когато има пазар на наемите в този град. Ако няма, то не си струва. От друга страна цените на кв. м. на имоти със стопанска цел са по-високи, отколкото тези с нестопанска.
    В големите и развити градове може да се достигне възвръщаемост от 5%, което е добре, в София по региони може да е друго, не знам.
    Но все пак 5% сравнено с 1% от банков депозит си е много добра инвестиция.

    Коментиран от #7

  • 7 ком 5

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Съгласен съм че ените на кв. м. на имоти със стопанска цел са по-високи, отколкото тези с нестопанск, но и възвръщаемоста е по добра. А и допълните разходи са по малки не инвестираш в нови мебели или техника при търг. площи.
  • 8 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    1-ви и 5-ти имот най-много ми харесват!
  • 9 Ганьо

    0 0 Отговор
    ако ще да са от злато тези имоти, инвестицията в тях е безсмислена, вижте само реалността в България. Повечето хора живеят под нужния минимум. Всичко е концентрирано в няколко по-големи града (които са "прекрасни и невероятни" да живее човек), и на всякъде друга се обезлюдява с всеки изминал ден.
  • 10 жкмт

    0 0 Отговор
    Кат са толкоз убави що ги продават?За 1/5 от 600 000 евра ще си купя частно село,а за цялата сума-малък град