Last news in Fakti

27 Май, 2015 11:26 5 853 2

Как да разширите дома си

  • хаусмайстер-
  • преустройство-
  • жилище-
  • площ

Вероятно на много от вас се е искало да имате поне още една стая на разположение или просто малко по-голяма кухня, към която да има и достатъчно пространство за зона за хранене, например. Или да имате дневна с директен достъп до градината. И ако дворът ви позволява това, със сигурност сте се замисляли как най-лесно да добавите малко повече площ към обитаемото пространство на дома ви. Дори и да не разполагате с много място винаги може да се измисли начин да добавим още малко полезно пространство в дома.

Ето няколко идеи, които ние от Хаусмайстер бихме могли да ви помогнем да осъществите.

 Dezeen

Покритите пространства в двора, разположени в непосредствена близост до къщата, са един от начините сравнително евтино и лесно да увеличим площта дома си. Но и когато нямаме толкова голям двор, едно малко разширение може да промени съществено начина ни на живот. Ето как с такова малко разширение френски архитекти увеличават съществуващата малка кухня:

Flodeau

А това е разширение в Лондон, което разширява кухнята с място за хранене и удобно място за четене, издадено извън самата сграда!

Bustler

Сега е времето и за добавяне на една малка лятна кухня, която да бъде връзката между вътре и вън, място, където да се храним и готвим на чист въздух и прохлада:

сн. 8 и 9

Тя може да бъде под навес или в остъклено разширение на къщата, което води директно към двора – всичко зависи от вашите лични предпочитания, възможности на терена и бюджета, който сте планирали.

Добавянето на стъклено разширение или само частично остъклено пространство към съществуващата стара сграда е сравнително евтин начин да я обновите и разширите дома си, но също така и да го направите по-удобен и модерен. С повече светлина и директен достъп до природата.

Pinterest

Decoist

Автор
Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dian Marinov

    0 0 Отговор
    то къща и баба знае
    я разшири апарто
    или статията е за етнос дето живее в къщи?
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Една градушка и оставаш без покрив и без кухня.Това е за райони където не вали.