Last news in Fakti

8 Септември, 2011 21:11 2 213 0

Вашият офис има ли си летище?

  • астрал бизнес център-
  • летище-
  • софия

През месец септември предстои откриването на „Астрал Бизнес Център”

Бутиковата сграда клас „А” е разположена в една от най-атрактивните и бързоразвиващи се бизнес локации на столицата – района на Летище „София”, на кръстовището на бул. „Хр. Колумб” и ул. „Продан Таракчиев”, в среда само от нови бизнес сгради. В непосредствена близост се намира спирка на автобусни линии 84 и 384, както и метростанция, която ще бъде пусната в експлоатация до 2013 г.

Инвеститор е „Астрал Пропърти Мениджмънт” ООД, дружество от AH Holding, част от който е и туроператорът „Астрал Холидейз” АД.

„Астрал Бизнес Център” е изграден върху терен с площ 1833 кв.м и е с разгърната застроена площ 10 355 кв.м, която включва 2 подземни и 10 надземни нива. Сградата се състои от две части – двуетажна търговска част – шоурум и ресторант и осеметажна офис част с височина 36 метра от кота прилежащ терен.

Достъпът на коли до двете подземни нива е осигурен посредством открита автомобилна рампа. До всички зони на сградата има достъп за хора с увреждания, както и места за паркиране на инвалиди.

Сградата, наричана „Окото”

Постройката е с иновационна енергоспестяваща двойна фасадна система Double skin. Тя се състои от вътрешна и външна „ципа” с въздушен слой между тях и играе ролята на буфер, предпазващ от прегряване, протекция от вятър, слънцезащита, естествено вентилиране и охлаждане през летните месеци, енергоефективност и за механична защита на вътрешната фасада.

Подобна фасада Double skin е изпълнена върху две сгради в световен мащаб – тази на Армията на спасението в Лондон и на презастрахователно дружество в Мюнхен.

Покривите са плоски, озеленени интензивно. За целта дебелината на олекотения почвен субстрат е 60 см, над шоурума. Това дава възможност за засаждане на ниски и средновисоки дървесни видове.

Синергия на площите

Първокласните търговски площи, подходящи за шоурум са разположени на партерното ниво и притежават големи остъклени витрини към улицата. Бизнес ресторантът с кафе-бар и панорамна тераса, разположен на втория етаж, е замислен да обслужва както работещите в сградата, така и техните делови срещи. Конферентните зали (295 кв.м) са ситуирани на първия етаж. Те се преграждат с мобилни стени на Dorma Moveo и могат да променят площта си според случая. Покритият охраняем паркинг гарантира сигурността на служебните и личните автомобили.

Централизираното административно управление, което включва поддръжка на общите площи и системи, почистване и охрана, гарантира висок стандарт на обитаване и сигурност за наемателите. Пет високоскоростни асансьора от най-новия модел на KONE Mono Space предлагат интересна концепция за интериора – „Четири сезона”.

Предвидени са инсталационни решения и системи, осигуряващи функционирането на сградата по най-високи съвременни стандарти за клас „А”:
- BMS (Building Management System) - индивидуално отчитане на консумативите;
- пълна климатизация, позволяваща самостоятелно определяне на микроклимата в помещенията;
- модерни интериори от висококачествени и благородни материали;
- високоскоростни асансьори;
- модерни противопожарни системи;
- два независими енергозахранващи източника;
- охранителна система и контрол на достъп.

Проектът на сградата и вътрешният интериор

са дело на екип с ръководител арх. Атанас Панов – „LPConsult”/„SectorArh.”, носител на награди „Сграда на годината”. Инвеститорският контрол e осъществен от „Микс Консултинг Груп” АД с ръководител инж. Румен Хорев. Главен изпълнител на проекта е СК „Арнаудов” ЕООД с управител Васил Арнаудов.

(платена публикация)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА