Last news in Fakti

15 Юли, 2015 15:10 2 196 0

Без нови сгради на World Cup 2018

  • световно първенство по футбол-
  • инвестиции-
  • русия

Спортни събития като Олимпиади и Световни първенства по футбол винаги са били двигател за развитието на сектора на недвижимите имоти. Години преди провеждането им държавите започват да строят не само стадиони и спортни зали, но и жилищни сгради и хотели, в които да бъдат настанени гостите. След спортното събитие те или остават собственост на държавата, която ги отдава под наем, или се разпродават на частни лица.

Този модел на поведение ще се промени. Феновете на футбола, които ще посетят World Cup 2018 в Русия, ще спят в общежития и летни лагери. Причината е съкращаване на разходите по подготовката за Световното първенство по футбол след три години. В Нижний Новгород запалянковците ще бъдат настанени в университетските общежития. При кандидатурата си Русия е заявила, че ще предостави на гостите на спортното събитие 100 000 хотелски стаи. В края на юни беше взето решение бюджетът за World Cup 2018 да бъде орязан с 30 млрд. рубли, до 631.5 млрд. рубли.

World Cup 2018 ще се проведе в периода от 14 юни до 15 юли 2018 г. Мачовете ще се играят на 12 стадиона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА