Last news in Fakti

17 Юли, 2015 09:27 1 978 0

Откриха хотел обслужван от роботи (ВИДЕО)

  • хотел-
  • робот-
  • япония

В префектура Нагасаки беше открит хотел, чийто персонал основно се състои не от хора, а от ... роботи. В Henn-na към момента работят десет робота: трима рецепционисти, четирима портиери, две камериерки и един гардеробиер. Още толкова да хората, които работят там, но управата възнамерява в близко бъдеще 90% от персонала да се представлява от машини. Те са изработени от компанията Koroko, която е успяла да придаде човешки вид на безчувствените роботи. Така например, рецепционитската е млада мила японка. Роботите могат да дишат, мигат, установяват зрителен контакт със събеседника си, владеят няколко интонации и свободно говорят японски, китайски, корейски и английски език.

След като гостите се регистрират на рецепцията ги очаква среща с робота портиер (такъв досега имаше само в хотел Yotel в Ню Йорк), който с лекота ще достави багажа в стаята.

И това не е всичко. В екстравагантния хотел има роботи, които отговарят за приготвянето на кафе, за почистването на стаята, за доставката на чисто бельо и други. За да повика гостът съответния робот той трябва само да натисне няколко бутона на таблет, който му се дава при настаняване.

Самият хотел също е построен по последен писък на модата. Той е двуетажен и разполага със 72 стаи. Влизането в стаята става чрез специална технология за разпознаване на лица. В стаята има система, която определя температурата на тялото на госта и предлага оптималната температура на въздуха в помещението. Henn-na използва слънчева енергия и други енергоспестяващи методи. Собствениците на хотела смятат, че по този начин ще могат да намалят разходите за ток и съответно да предложат на гостите си достъпни цени. Независимо от височките технологии, които предлага Henn-na нощувка в стая с едно легло е 60 USD, а с три – 153 USD.

В случай, че проектът се окаже успешен, плановете на собствениците са да открият още близо 1000 хотела в цял свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА