Last news in Fakti

22 Юли, 2015 16:45 3 164 1

Държавите с най-добра репутация в света

  • репутация-
  • държава-
  • класация

Лидерските позиции в класацията на държавите с най-висока репутация в света отново са за Канада и Норвегия. Швеция и Австралия стабилно остават на завоюваните места, а Швейцария започва да отстъпва.

Изследването е извършено на база допитване сред 48 000 граждани на държави от Г8 и още 30 000 души от други страни. Посредством него се оценява репутацията на 55 държави като под внимание се взема доверието, уважението и възхищението на гражданите и чужденците към всяка държава.

Канада, която е на първо място, е лидер за четвърти път през последните шест години. Прави впечатление, че през последните няколко години някои скандинавски държави успяват да се задържат в ТОП 10 на класацията.

Мястото на държавата е важна, ако тя я иска да привлече повече туристи, респективно повече купувачи на недвижими имоти. В изследването се посочва, че отличната репутация не се определя от политическата роля на страната в света, както и доколко силна е икономиката. Доказателство за последното е 22-то място на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Майстора

    0 0 Отговор
    500-години османско присъствие,45 години комунизъм и последните 26г.-демокрация,ни доведоха до това престижно класиране!Честито на печелившите, а това са нашите политици!