Last news in Fakti

16 Септември, 2015 14:25 2 333 2

Една от най-достъпните държави за ипотечно кредитиране

  • лихва-
  • ипотечен кредит

Средният размер на лихвите по ипотечни кредити в Еврозоната към днешна дата е 2.22%. В държавата, от която преди 7 години започна кризата – Испания, тя е 2.12%. Така страната е с по-ниски лихви по жилищни заеми от Франция, Португалия и Италия. Единствено в Германия лихвените нива по този вид заеми са по-ниски – 2%. Във Франция лихвените нива са 2.15%, а в Италия – 2.48%, сочат данните на Европейската централна банка.

През последните месеци ръстът в ипотечното кредитиране в Испания е 20%. Сред основните причини все повече европейци да прибягват към банков заем за покупка на жилище е, рекордният спад на Euribor, който през март беше понижен до 0.212%, което е понижение от 63% на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ система

    0 0 Отговор
    Само българският народ е най-богатия да плаща лихви от 6-7 % нагоре .... Нямам думи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.