21 Септември, 2011 19:54 6 041 4

Над 100 000 руски семейства са измамени

  • русия-
  • протести-
  • измамени-
  • криза-
  • строеж

Масови гладни стачки ще залеят редица руски градове в близките седмици. Причината е, че над 100 000 семейства са измамени от строителни предприемачи. Бъдещите собственици са дали пари, но жилищата им все още не са готови. Гладната стачка е единствения за момента вариант да бъде привлечено вниманието на руските власти.

Много от потърпевшите са загубили всичко – останали са без покрив на главата и без пари. „Властите са наясно с нашите проблеми, но не бързат да ги решат”, казват потърпевшите и допълват: „Гладната стачка е последният начин за постигане на справедливост”. Много от измамените са на прага на отчаянието и са готови да предприемат крайни мерки, ако държавата продължава да ги игнорира.

Първите протести бяха на 14 септември, когато по уличите на Красноярск излязоха измамените от фирмата „Стройтехника”. През 2005 г. компанията започна строителството на 11 многоетажни жилищни сгради, но до момента се изградила едва четири и при това в тях не може да се живее. „Имотите са с толкова много недостатъци, че не са пригодени за обитаване, а останалите са стадии или кота нула, или до втория етаж”, обясняват измамените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    3 0 Отговор
    Позната картинка... затова никога не бих си купила апартамент на "зелено"
  • 2 Knedlata

    0 0 Отговор
    Скоро и в България ...

    Коментиран от #3

  • 3 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Knedlata":

    @2 В България това нещо го има, но държавата също си затваря очите. Но със затваряне на очитеняма да стане, защото така се повличат банките и наемодателите. Има много хора, които плащат и наем и заем. Идва момент, в койтовече не могат да плащатзаема към банката, а след това идва имомента, в който не могат да платят и наема. Тогава какво правим?
  • 4 иван андонов

    0 0 Отговор
    защо не се учудвам?????