Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 17:31 3 078 4

Затворените комплекси са отново на мода

  • затворени комплекси-
  • къщи-
  • илиева
Затворените комплекси са отново на мода - 1
Снимка: М. Богданова ©

След 2008 г. интересът към имоти в комплекси от затворен тип (жилища и къщи) спадна. Едва през тази година се наблюдава ръст на сделките в сегмента. Една от причините е, че собственици на апартаменти в подобни комплекси решиха да се преместят в къщи като искат да запазят предимствата, които един такъв комплекс предоставя. Интересът е предимно от мениджъри на средни или високи позиции. За тях ипотечният кредит с ниски лихви е не само изгоден, но и предпочитан вариант за покупка на имот. Най-честата причина за смяната на жилище с къща е увеличаване броя на семейството.

 „Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони в периферната линия между София и планината Витоша. Това са сгради, които разполагат с всичко необходимо и залагат на практичното”, казва Весела Илиева, изпълнителен директор на Unique Estates.

Между 20% и 30% е доплащането, което клиентите правят след като са продали апартамент в комплекс от затворен тип и са купили къща. Покупката на къщи в комплекси от затворен тип все повече се реализират с цел инвестиция. Месечният наем е в рамките на 2000-3000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    0 0 Отговор
    Това е все едно да живееш в затвор! Богати сноби си мислят ,че някой ги забелязва а всъщност се само изолират!
  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Затвореният комплекс не е и никога не е бил "мода",а въпрос на финансови възможности-няма цигани,няма нарязани гуми,няма пеещи и пиещи от бутилките пиянски компании посреднощ под прозорците на живущите,няма проблем с паркирането,няма мръсотия и изхвърляне на сметта от балкона.
  • 3 До onq s konq

    1 0 Отговор
    Имам познати, които живеят в такива комплекси и нощем не могат да спят от чалгата и купоните на съседите. Цивилизован разговор с тях не е възможен. Доста от новобогаташите които могат да си позволят такъв комплекс са чалгари. За другите неща може и да си прав.
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    А това, което от агенциите ще премълчат е, че освен данъци и такси, за една такава къща се плащат от 1500 до 2000 евро на година режийни за охраната, градинарите, чистачките и поддръжка на общите части.
    По морето за двустаен апартамент в затворен комплекс в Каваците режийните на година са 600 евро, за едностаен 500. На другите места е около тази сума. Точно тези режийни ме отказаха да търся и купувам в затворени комплекси. Та само с режийните можеш да си изкарваш тузарски на различни места всяка година.