Last news in Fakti

23 Септември, 2011 17:24 9 425 2

Британци продават бг-имотите си на гърци

  • англичани-
  • гърци-
  • къщи-
  • продажба-
  • криза

Кризата в южната ни съседка кара все повече гърци да искат да купят къщи или земи в България. Те обаче не искат да дават много пари, казват собственици на имоти от село Илинден, цитирани от вестник „Стандарт”.

След отварянето на българо-гръцката граница в района през 2005 г. много имоти са купени от гърци. „Тогава се продаваха за по 2000-3000 лв. Сега вече не подаряваме имането си на чужденците. Затова и трудно се стига до сделки", казват собственици на имоти в селата Садово и Тешово.

В село Обидим (община Банско),например нито притежател на къща не я продава за сума под 20 000 лв. „При тази криза в Гърция е нормално по-заможните гърци да искат да вложат парите си в недвижим имот у нас. Преди шест-седем години в селото ни се уредиха с къщи за жълти стотинки две семейства от Гърция. Семейства от Англия също си купиха постройки в Обидим”, припомня селският управник. Днес от чужденците само едно английско семейство продължава да живее. Останалите са обявили имотите си за продажба на цени между 70 000 и 80 000 EUR.

„Няма как гърците да дадат толкова много пари за имотите на англичаните. Те се надяват да ударят джакпота на своите сънародници отпреди шест-седем години, но няма как да се върнат старите и ниски цени", казва кметският наместник на село Обидим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТурбоЛовър ТурбоЛовър

    2 0 Отговор
    Мдам..... "старите цени".. ех мечти.... За по 20К могат да се хвърлят на куци оферти.А навлизайки в диапазона 70-80 хилки... "дон'т тинк туайс бейби" има мнооого по интересни предложения от някакво "романтично" БГ село.
  • 2 Ради Христова

    0 0 Отговор
    за бога - купувайте, братя гърци!...