17 Ноември, 2015 15:51 2 026 2

Главният архитект на София подаде оставка

  • софия-
  • главен архитект-
  • диков
Главният архитект на София подаде оставка - 1
Арх. Петър Диков (Сн. М. Богданова ©)

Арх. Петър Диков подаде оставка като главен архитект на София. Той ще продължи да изпълнява функциите си до 9 февруари 2016 г., когато ще навърши 10 години на този пост. Освен молба до кмета на София, Йорданка Фандъкова, за напускане на поста, е подал и такава до председателя на Столичния общински съвет – Елен Герджиков, в която моли да бъде освободен от борда на общинска фирма „Метрополитен”.

„Досега строяхме основно в интерес на клиентите – жилищни комплекси и молове. Отсега ще строим в интерес на производството в София”, каза той по време на брифинг в Направление „Архитектура и градоустройство” на Столична община. Също така ще се работи и по редица инфраструктурни проекти като ремонтът на Околовръстното шосе, като част от него е пробивът на бул. „Рожен”, Илиенско шосе и изграждането на тунел в кв. „Павлово”, който да води към магистрала „Люлин”.

Оставката на арх. Диков идва след като по време на предизборната кампания БСП, РБ и АВБ поискаха оставката му, а в понеделник (бел.ред. 16.11.2015 г.) общински съветници от коалиция „Сердика” (част от АБВ) поискаха провеждането на нов конкурс за главен архитект на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Най-после с това на.иране на Сф отдавна трябваше да
    се осъзнае или други да го осъзнаят,че мястото му не е
    там.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Едва ли сам се е осъзнал. Тая лапачка там трудно се пуска. Но пък може да е решил да започне да си харчи милионите вече.