Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 23:18 3 083 3

Осъдиха две жени за имотна измама на стойност 1.5 млн. лв.

  • имотна измама-
  • осъдени-
  • варна

Варненският районен съд осъди две жени общо на близо 10 години затвор. Те са признати за виновни за извършена имотна измама в размер на 1.5 млн. лв.

62-годишна К. Иванова, чието име не се споменава е осъдена на 5 години затвор, а другата Е. Кирова – на 4 години и 6 месеца. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

Престъплението е било извършено в периода август-ноември 2011 г. Обект на измама са били четирима души, като са извършени разпоредителни сделки с общо 3 апартамента, 2 поземлени имота в крайградски вилни зони, офис и магазин, била причинена имотна вреда в различен размер.

Подсъдимите са успявали бързо да намират купувачи на въпросните имоти като са избирали хора с по-лабилно психично състояние и здравословни проблеми, като по този начин са били по-лесно манипулируеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патилан

    2 0 Отговор
    "62-годишна К. Иванова, чието име не се споменава е осъдена на 5 години затвор, а другата Е. Кирова – на 4 години и 6 месеца" ...
    След като име не се споменава, горенаписанато с кристално кълбо ли беше установено?!
  • 2 дики ики

    0 0 Отговор
    И да не бързат да излизат от затвора защото ако мен са излъгали така като излязат ще ги смеля на кайма и ще ги пакетирам и пусна в големите вериги за консумация!
  • 3 граничар

    0 0 Отговор
    Прав си кайма с етикет народна Стара планина поне ще знаят хората че е истинска