9 Декември, 2015 09:21 4 245 0

Няколко полезни идеи при избора на диван

  • интериор-
  • дизайн-
  • хаусмайстер

Изборът на диван напоследък не се ограничава само до подходяща конфигурация от двойка, тройка и две табуретки, в подходяща бежова дамаска. Съвременния пазар предлага широк кръг от възможности както по отношение на дизайна, така и по отношение на функцията и комфорта, която новите механизми предлагат. На пазара има и дамаски от ново поколение, които дават нов вид на меката мебел, поддържат се лесно и изглеждат добре, при това на съвсем прилични цени.

На пръв поглед има огромно многообразие от модели дивани, но ние от „Хаусмайстер“

предлагаме няколко основни насоки, които да бъдат полезни при избора на диван. Моделите с формована седалка и облегалка имат интересен дизайн, но са твърди при сядане. Седалната възглавница трябва да е мека, но да дава опора на тялото. Облегалката трябва да е с по-мек пълнеж и да следва извивките на гръбнака. При всички случаи диванът трябва да се изпробва. Височината на подлакътниците трябва да е на нивото на леко отпусната ръка. Така ще можете да го ползвате и като възглавница, ако решите да полегнете вечер.

Механизмът за разтягане е удобно решение за хора с гостуващи роднини, но преценката колко голямо да бъде вложението в него остава за бъдещия собственик.

Няколко полезни идеи при избора на диван

Напоследък се засилва тенденцията да се добавят механизми, допринасящи за комфорта на седене – механизъм за повдигане на краката, възглавница за опора на главата, накланящи се подлакътници, поставки за вестници, масички за работа. Ритъмът на ежедневието ни е такъв, че често се налага да доработваме вечер от вкъщи. Колко по-приятно може да стане това, ако имаме няколко удобни аксесоара на разположение.

Дамаските са съществена част от визията на меката мебел. Неслучайно всяка година на изложенията се предлагат нови, усъвършенствани материи, които да отговорят на огромен брой изисквания – ефектен външен вид, лесна поддръжка, негоримост, издръжливост в процеса на експлоатация. Новите дамаски са в интересни цветове и повечето имат хастарна материя, която укрепва структурата на плата и го предпазва от деформация, прави го по-плътен и пухкав и в същото време лесно се пере и съхне бързо.

Инж. Мария Хаджиниколова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА