Last news in Fakti

6 Януари, 2016 11:47 1 942 3

България на 10-то място сред руските туристи

  • туристи-
  • русия-
  • чужбина

Най-предпочитаното място за руските туристи извън родината им е Финландия. Над 2.6 млн. са пътуванията до Суоми за първите девет месеца на 2015 г., сочат данните на руското Министерство на туризма. Независимо от първото място, броят на руснаците, решили да прекарат отпуската си във въпросната страна, е намалял с близо 30% в рамките на една година. Подобна е картината и с останалите предпочитани дестинации. Така например, на второ място руснаците са пътували най-много до Естония – 1.1 млн. броя пътувания. Това е със 17% по-малко в сравнение с година назад. Третата дестинация е Полша. Там са пътували 1 млн. руснаци. Спадът е в рамките на 19%. Общо спадът на руските туристи е 20%

В ТОП 5 на държавите предпочитани от руснаците влизат още Германия и Литва. България е на десето място. Преди нас са Гърция, Испания, Италия и Кипър.

ТОП 10 на най-посещаваните държави от руски туристи

държава
1
Финландия
2 Естония
3 Полша
4 Германия
5 Литва
6 Гърция
7 Испания
8 Италия
9 Кипър
10 България


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асоциация за европейска интеграция

    0 0 Отговор
    Въпросът с туризма в България е пряко свързан с проблема за неговата реклама.Почти всички бивши югославски републики харчат по 10-15 пъти повече за реклама от нас.
    Висшия ни менаджмънт в сферата на туризма прави грешка след грешка по отношение на руския туристически пазар.
    Чехия ,Полша,Унгария отдавна преодоляха емоционалните пост социалистически нюанси в икономическите и търговски взаимоотношения с Русия. Карлови Вари/–или Мариен Бат/ е почти закупен от руски граждани с пари.
    Световна тенденция е туриста да бъде глезен ,да му се угажда да му се предоставя внимание и преференции.В Турция ,Гърция,Италия,Испания му се предоставя гастрономическа кухня на подходящи цени/в много от случаите -морска/. У нас положението е меко казано -океанско и сладководно.язовирно.
    От Украйна и Молдова също няма да дойдат в България.
    Отговорите на тези въпроси би трябвало да дава министерството , но то има други по важни политико-стратегически задачи.
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    В гр.Поморие ще дойдат и от УКРАЙНА и от РУСИЯ!Може ли тези хора да си забравят собствеността!......а за останалите курорти.......?
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Какво има да правят в една Финландия или една Полша не ми е ясно. Загубени студени и мрачни държави, където не им разбират езика и където ги чакат разкошните 17" температура на Балтийско море. Ооох , каква райска, топличка вода на връх август ! Ако е зимен туризъм и ски- разбирам. Ами Естония- там и ски няма, обаче има 30% руско малцинство, вероятно си ходят на гости.
    От нашето море по-хубаво няма, но както пише №1 , вероятно рекламата и отношението ни трябва да се подобри.