31 Януари, 2016 10:56 2 021 0

Премахнати са 850 незаконни строежа

  • днск-
  • контрол-
  • сгради-
  • незаконни строежи
Премахнати са 850 незаконни строежа - 1
Снимка: М. Богданова ©

За изминалата 2015 г. Дирекция „Национален и строителен контрол” (ДНСК) е въвело в експлоатация почти 4000 сгради от І-ва до ІІІ-та категория. Тук влизат железопътни линии, пътища, пристанища, летища, болници, цялостни градски водопроводни и канализационни системи и пречиствателни станции за питейна и отпадъчна вода, съоръжения за третиране на отпадъци, обекти за подобряване на градската среда, на културно-историческото наследство и други, много от които финансирани с европейски средства по различни оперативни програми.

„Професионализмът и компетентността на служителите допринесоха за преизпълнението на заложените за миналата година цели. В изпълнение на стратегическите цели по провеждане на държавната политика в областта на строителния контрол, ДНСК съблюдава спазването на Закона за устройство на територията и на нормативните актове по прилагането му при проектирането и строителството, в т.ч. влагането на качествени строителни материали и изделия с оглед осигуряване на сигурността, безопасността, достъпността и другите нормативни изисквания към строежите”, пише в съобщение до медиите ДНСК.

Над 40 000 проверки е извършила Дирекцията през 2015 г. Обект на контрол са строежи и строителни книжа, включително и на строежи в територии с особена защита – дюни, свлачища и природни паркове.

850 е броят на премахнатите незаконни обекти. Наложени са 500 глоби и имуществени санкции за установени нарушения на Закона за устройство на територията в резултата, на което са събрани 600 000 лв. глоби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА