Last news in Fakti

9 Март, 2016 14:21 4 434 5

И третият опит за продажба на мол неуспешен

  • мол-
  • странд-
  • бургас-
  • продажба

За трети път не успяха да продадат фалиралия търговски център „Странд” в Бургас. Подаването на документите за търга изтече на 8 март, но никой не е проявил интерес към имота. При първия опит за продажба началната тръжна цена беше 33.3 млн. лв., а при втория – 26.6 млн. лв.

Цената на търговския център е 40 млн. EUR. Разгънатата застроена площ на имота е 60 000 кв.м. като половината са за отдаване под наем. Разполага с паркинг за почти 750 коли.

Това беше един от първите размразени проекти за търговски центрове у нас в средата на 2011 г. Средствата бяха осигурени от КТБ. След фалита й търговският център преустанови работа. Целта на инвеститорите беше на площ от 30 000 кв.м да съчетаят традиционен мол с развлекателен комплекс. Подобна концепция е сравнително нова за сегмента на търговските имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешници

    2 0 Отговор
    При 250 лв. на кв.метър ще има сделка.Направо го пускайте за 15 млн. да не се губи време.Бургас богат град,хората милионери,за 2 год. ще си избият парите инвеститорите.Що не са го купили ,чак да се чуди човек!?!И какво общо има фалита на КакТееБе с този МОЛ!?!
  • 2 емо73канар

    0 2 Отговор
    А ми за начало се научи да пишеш четливо.
    Второ, след фалит на банка всеки кредит става на момента изискуем, ако не знаеш какво значи и това ще ти обясня, само попитай.

    Коментиран от #5

  • 3 господин Искров

    1 0 Отговор
    Ако се появи някой нов перач на пари може и да се продаде. В същност той за това е построен, но след грабежа в КТБ вече няма какво да се пере.
  • 4 Иван

    1 0 Отговор
    Ерата на МОЛовете свършва! В тези огромни хангари никой нищо не купува.Хората ходят само на разходка.Цените на стоките в тях са завишени до такива нива,че човек направо недоумява.
  • 5 Смешници

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "емо73канар":

    Г-н експерт,как се пише четливо на компютър?Може би трябва да променя шрифта или да пиша на ръка!?!Явно преди фалита на КакТееБе кридита е бил неизискуем,щом чак след фалита на банката е станал изискуем.Ти май си запознат с тази далавера.Кажи и на мен,а и на другите читатели как да вземем неизискуем кредит,пък като фалира банката,тогава ще му мислим. Сега и малко разяснение за експерти,защото гледам че другите са ме разбрали - Инвестициите в неефективни,икономически необосновани и предназначени за пране на пари проекти е нерентабилно.Цените определени за кв.метър площ от строители, брокери и оценители са космически за нашата държава и смешни в нормалните такива.Това е абсолютно наследство от комунизма,когато се строеше и се ръкопляскаше,но никой не правеше сметка кога ще се избият налятите в проекта пари.След дълги години отговора вече е ясен - някога във светлото бъдеще.