Last news in Fakti

1 Април, 2016 17:08 1 608 2

Ръст в търсенето на семейни къщи в САЩ

  • къщи-
  • жилища-
  • сащ

Над 75% от домакинствата в САЩ, които в момента живеят под наем, предпочитат да купят къща, а не жилище, ако им се наложи в близката половин година да придобият имот, сочат данните на Националната асоциация на брокерите на САЩ. Близо 85% от тези, които вече са собственици също биха купили къща, а не апартамент. Едва 21% от тях биха придобили къща в рамките на града. Останалите предпочитат масивна постройка извън мегаполисите.

В момента е отлично време за покупка на имот, но ентусиазмът на наемателите към придобиване на жилище или къща намалява. От началото на годината процентът на тези, които биха купили недвижимост е спаднал от 68% на 62%. Тенденцията се отнася предимно за западната част на Щатите, където цените растат с най-бързи темпове.

По отношение на собствениците на имоти, то те смятат, че сега е най-доброто време за продажба. Техният дял е 82%. Причината за високия процент е растящата цена както на жилищата, така и на къщите. Това е изгодно за продавачите, но не радва особено много купувачите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    0 2 Отговор
    Бегай с тоя САЩ...
  • 2 Aneta

    0 1 Отговор
    Че кой ходи вече в УСА като в Европа е доста по красиво и климата е по благоприятен пък и за гастербайтер е по-добре.