Last news in Fakti

30 Май, 2016 15:21 2 690 5

Строежът в Кранево се спира

  • строеж-
  • кранево-
  • днск-
  • мррб

Дирекция „Национален и строителен контрол” извърши проверка на база публикация в медиите за вероятно незаконно строителство на плажа в Кранево. Оказва се, че строеж „Курортни вили – 8 броя и басейн” се изпълнява в урегулиран поземлен имот в регулацията на село Кранево, отреден за курортни дейности с подробен устройствен план, одобрен с решение на общинския съвет на Балчик през 2011 г. Имотът не засяга плажа, не включва дюни, не попада в зона “А” по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и не попада в защитена зона “Балтата”.

Извършването на строителни дейности в момента обаче са незаконни. Причината е влязлата в сила наредба, която забранява строителни дейности по Черноморието от 15 май. Именно поради тази причина предстои кметът на Балчик да спре строителните дейности.

Относно законността на строежа от Министерство на регионалното развитие и благоустройство обясняват, че „с влезлия в сила застроителен план е предвидено средно застрояване с височина до 12 метра и КИНТ 1.5. С одобрения от главния архитект на община Балчик инвестиционен проект е предвидено ниско застрояване с височина 6.30 метра и КИНТ 0.45 – много по-ниски показатели от допустимите”.

При извършен оглед на строителната площадка е установено, че част от вилните сгради са изпълнени до първи етаж (груб строеж) и една е изпълнена до втори етаж (груб строеж.). Изпълнява се армировка на една от сградите. Не е установено полагане на бетон, както и наличие на механизация (бетон помпа).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИМ Варна

    0 0 Отговор
    Ако имате журналист на Факти във Варна, който да се разходи по курортен комплекс Св.св. Константин и Елена, особено в зоните: Бар The Bay и близкия (вече бивш) открит минерален басейн, който вече е комплекс басейни и близкия строеж на новия хотелски комплекс зад търговските барачкимежду пощата и манастира. Освен това може да отиде и до Слънчев ден, където бяха затрупани 3-ма работници при незаконни строителни дейности. Там също се строи! Говоря за ТЕЖКА СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА!!! ТИМаджийте бързат да си вържат гащите за следващата година, за да могат да продават, че не може само на ЦКБ, Армеец и БългарияЕр да разчитат...

    Може да погледнете и останките от хотел Рубин до базата на МВР и да коментирате вече готовият ТИМаджийски комплекс Carpe Vita, като поредна победа на мафията и дебелокожието в България. Тея дни някакъв писа, че този курортен комплекс бил единственото незастроено място... Аз па взех, че минах от там да проверя!

    Коментиран от #2

  • 2 Румбата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТИМ Варна":

    Тук става дума за Кранево, а не за Св.св. Константин и Елена. Но въпреки това не разбрах какво негодуваш от курорта. Северното Черноморие е в пъти по-добре от южното и ако смяташ, че се строи незаконно или че е грозно, явно не си слизал на юг от соца. Не знам какво имаш предвид под вържат гащите, но все пак са бизнесмени, нормално е да се опитват да спечелят от силния сезон. Да не забравяме, че този курорт е от затворен тип и е много по-предпочитано и за туристите, и за собственици на имоти. Българите трябва да се научим, че преди да плюем по нещо, трябва да видим и другата страна на нещата. На мен лично ми харесва повече северните курорти, защото са по-спокойни, но при теб явно е обратно.

    Коментиран от #4

  • 3 Баш Майстора

    0 0 Отговор
    Румба ,това което си написал важи единствено за Албена ,така че по- добре се скрий някъде!
  • 4 КИНТ 0.45

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румбата":

    Има забрана за строителни дейности от кмета И.Портних, която е публикувана 14 май и нарушителите трябва да бъдат санкционирани
  • 5 колю спасов

    0 0 Отговор
    никой няма да купи нещо построено от тимбандюгите.след няколко години пишман бизнесмените ще продават семки пред стадион тича.