Last news in Fakti

31 Юли, 2016 10:21 4 806 2

Цените на жилищата и къде си заслужава да живеете

  • imot.bg-
  • жилища-
  • цени
Цените на жилищата и къде си заслужава да живеете - 1
Снимка: М. Богданова ©

Не Варна, а Пловдив е градът след София, в който се отчита най-голям ръст в цените на жилищата през първото полугодие на тази година, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Токио, Берлин и Виена пък са най-добрите градове за живеене според британско издание. Швеция също привлича поглед, след като там вече продават замъци на цената на гарсониера.

Цените на жилищата в големите градове

Подобно на София и в по-големите градове на страната се отчита поскъпване при жилищата. Разликата е, че увеличението е с по-бавни темпове, отколкото в столицата. Между 3% и 5% по-скъпо се оферират апартаментите във Варна през юли в сравнение с началото на годината, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Продават замък на цената на гарсониера

Замъкът се намира на два часа път с кола от Стокхолм, а цената му е едва 369 160 EUR, което се равнява на едностаен апартамент в центъра на шведската столица. Причината за ниската цена на Hägerstads Castle е, че след пожар през 2011 г. имотът остава необитаем. Пламъците напълно са унищожили целия интериор и според брокери, вероятно новият собственик ще трябва да разруши сградата.

Най-добрите градове за живеене в света

Първото място е за Токио, а сребърният и бронзовият медали са за Берлин и Виена. Градовете са оценени от британското списание Monocle Magazine по няколко параметъра, включително безопасност, ниво на престъпност, развитие на обществения транспорт, състояние на авиационния пазар, състояние на градска среда и архитектура.

Събориха поредния архитектурен паметник в Пловдив

Днес представители на Министерство на културата (МК) инспектираха разрушаването на поредната сграда архитектурен паметник на културата в Пловдив. Арх. Слави Славов от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” към МК заяви, че извършваните строителни и демонтажни работи, са „съгласно одобрения и съгласуван проект и издаденото разрешение за обекта. По него се предвижда преизграждане на съществуващата лицева фасада и възстановяването й по автентични данни от 20-те години на миналия век”.

Строителството в хотел „Маринела” продължава въпреки забраната

Строителството в хотел „Маринела” продължава, въпреки издадената заповед за спиране на строителните дейности. Това е третата проверка, която Дирекция „Национален и строителен контрол” (ДНСК) извършва в рамките на два месеца. Предишните две проверки са били на 6 юни и на 30 юни и тогава отново са констатирани нарушения, на базата, на които са образувани три административно-наказателни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 toma por kulo

    0 0 Отговор
    da padnaha lihvite po depozit I po4naha da vdigat zenite na jili6tata
  • 2 морски

    0 0 Отговор
    всичко което не е на морето е провинция