Last news in Fakti

11 Септември, 2016 13:11 2 993 0

Новото предназначение на затворите и Царските конюшни

  • царски конюшни-
  • затвор-
  • инвеститори
Новото предназначение на затворите и Царските конюшни - 1
Снимка: М. Богданова ©

Част от инвеститорите продължават да се насочват към Дубай, а други предприемат по-рискови инвестиции като преобразяват затвори и лудници в жилищни комплекси. Зад океана отново пуснаха къщата, в която са снимани сцени от култовия филм „Кръстникът”, но този път на двойно по-висока цена в сравнение с 2012 г.

Разрази се поредният скандал около имот – архитектурен паметник на културата. Този път става дума за Царските конюшни в центъра на София, чийто терен от 7.5 декара е продаден срещу 90 лв./кв.м.

Богатите шейхове предпочитат Дубай

Бизнесмени от Персийския залив с капитал над 1 млн. USD ще инвестират в Дубай, а не в Лондон. Към днешна дата британката столица е най-доброто място за запазване на богатството посредством придобиване на имоти.

Още по темата

История на българския пазар на недвижими имоти

Въз основа на политическото и икономическото развитие на страната, могат да бъдат разграничени три основни етапа на развитието на пазара на недвижими имоти - по времето на социализма (до 1990 г.), преходът към пазарна икономика (1990-1999 г.) и съвременния международно атрактивен пазар на имоти през новото столетие (2000-до момента), очертават от агенция Bulgarian Properties.

Още по темата

Превръщат затвор в жилищен комплекс

Недалеч от финландския град Турку ще бъде построен жилищен комплекс на територията на бивш затвор. Местната компания Kakola Yhtiot Oy заедно със свои партньор наскоро е купила и последната от сградите на затвора срещу 10 млн. USD.

Още по темата

Двойно скочи цената на къщата от „Кръстникът”

На пазара на недвижими имоти в САЩ отново беше обявена за продажба къща, в която са снимани сцени от култовият филм „Кръстникът”. За последно имотът беше обект на продажба през 2012 г. на цена 95 млн. USD. Днес исканата сума е 195 млн. USD.

Още по темата

Едно разрушено бижу в центъра на София

Запустелите сгради в центъра на София стават все по-малко и по-малко. Причината е, че през последните 20 години, бавно но стабилно част от тях преминават в частни ръце и на тяхно място изникват модерни, лъскави сгради. Често това са офиси или хотели.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА