Last news in Fakti

14 Септември, 2016 20:47 3 266 4

Най-добрият град за живеене

  • град-
  • живот-
  • класация

В най-новото издание на класацията The Best Cities to Live In на списание Metropolis бяха обявени най-добрите градове за живеене. Първото място е за Копенхаген, а на втората и третата позиция за Берлин и Хелзинки.

Изненадата в класацията е предното място на германската столица, а причината за това е новаторският подход към реорганизацията и реновирането на стари изоставени постройки. В Берлин са реализирани или са в процес на реализация няколко проекта по преобразуването на стари и морално остарели сгради в модерни жилища, отговарящи на стандартите на XXI век.

Според Metropolis, Берлин спокойно може да „извоюва” от Лондон титлата „Културна столица на Европа”, особено на фона на излизането на Великобритания от Европейския съюз. В германската столица ежегодно се провеждат голямо количество фестивали и други знакови събития в сферата на културата и изкуството, като например Transmediale и Берлинското бианале. Пространствата за реализирането на тези културни мероприятия са все по-търсени. Този факт, както и непрекъснато нарастващото търсене на офисни и жилищни имоти, кара местните власти да започват реализирането на много нови проекти. Сред най-новите примери е реконструкцията и реновирането на Haus der Statistik – правителствената сграда на бившето ГДР. След нейния ремонт ще се появят нови 130 000 кв.м нови площи, където ще се разположат арт студия и жилища за бежанци.

ТОП 10 на най-добрите градове за живеене

град
1 Копенхаген
2 Берлин
3 Хелзинки
4 Сингапур
5 Виена
6 Токио
7 Осло
8 Мелбърн
9 Торонто
10 Портланд


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госттт

    0 0 Отговор
    Катуница на кое място е?
  • 2 лелемале

    0 1 Отговор
    Не виждам София

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "лелемале":

    Щото класацията не на Бойко! ;)
  • 4 пловдивчанин

    0 0 Отговор
    дори мисля, че Берлин е по добър град от Копенхаген