Last news in Fakti

21 Декември, 2016 18:41 1 466 0

Отнеха решението за продажба на военен имот

  • младост-
  • парцел-
  • военни
Отнеха решението за продажба на военен имот - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителството отмени решението си от 4 ноември т. г., с което беше дадено съгласие за извършване на продажба на имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на Министерството на отбраната. Теренът от 11.5 дка в район „Младост” в София ще бъде предоставен по съответния ред на Столична община за реализиране на озеленяване, обекти за спорт, развлечения и социално-културни дейности.

На днешното си заседание правителството реши безвъзмездно да прехвърли имот от 7.5 дка в район „Красно село” на Столична община. Досега той е бил в активите на „Национална спортна база” ЕАД. Там ще бъде изградено ново метродепо за престой, ремонт и обслужване на влакове. Депото е включено като самостоятелен подобект при строителството на третата метролиния в София.

На община Черноочене беше прехвърлено правото на собственост върху седем поземлени имота с обща площ 4.2 дка, намиращи се на нейна територия. Решението позволява да бъде реализирано изграждането на местен общински път от Комунига през Женда, язовир „Боровица”, Безводно до разрушения участък при км 19+880.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА