Last news in Fakti

25 Януари, 2017 13:37 1 876 0

Най-скъпите градове за преместване

  • цена-
  • град-
  • преместване
Най-скъпите градове за преместване - 1
Снимка: Shutterstock

При хората, решили да се преместят от една държава в друга, респективно от един в друг град, възниква въпросът колко ще им струва това. Експертите на Relocation Living Survey са проучили 75 града по цял свят по следните критерии: наем на двустайно жилище в центъра, цената на пакет мобилни услуги, цената на месечна карта за градския транспорт и месечните разходи за храна. Отделно са изчислили колко ще струва самото преместване.

Резултатите са показали, че най-скъпият град по цена на живот е столицата на Ангола – Луанда, а най-евтиният – Тунис. Самото преместване ще е най-скъпо за тези, които са решили да се преместят в Хонконг, а най-евтино – в Сеул.

Йоханесбург е градът, в който може да се живее най-евтино. Най-ниски са месечните наеми в Тунис, а във Варшава се предлага най-достъпният в ценово отношение пакет за мобилни услуги. Кайро може да се похвали с най-евтиния градски транспорт.

ТОП 10 на най-скъпите градове по цена на живот

1 Луанда
2 Ню Йорк
3 Сан Франциско
4 Цюрих
5 Лондон
6 Хонконг
7 Сидни
8 Сингапур
9 Токио
10 Сиатъл

ТОП 10 на най-скъпите градове по цена на преместване

1 Хонконг
2 Дубай
3 Луанда
4 Куала Лумпур
5 Сантяго
6 Сингапур
7 Шанхай
8 Лагос
9 Тунис
10 Реймс


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА