Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 10:21 1 676 2

Повечето купувачи не ползват ипотечен заем

  • испания-
  • ипотека-
  • купувачи

Над половината от купувачите на жилища в Испания през третото тримесечие на 2016 г. не са ползвали ипотечен заем, сочат данните на Асоциацията на нотариусите. Това е доказателство, че испанските имоти са достъпни за местното население, както и че високите лихви по този вид кредит плашат инвеститорите.

Дългата икономическа криза в Испания, която започна през 2008 г., значително промени пазара на недвижими имоти. Едно от най-силните доказателства е ръстът в броя на купувачите, които придобиват имоти изцяло със собствени средства. Ако през 2007 г. техният процент е бил 30%, то сега той вече е 55%.

Най-голям дял клиенти, които купуват имот със собствени средства, има във Валенсия – 69%. На второ и трето място са Канарските острови и Каталония, съответно със 65% и 61%. В другия край на класацията са Мадрид с 36% и Астурия с 46%.

Друга интересна тенденция, според местни анализатори, е фактът, че в предпочитаните за придобиване на имот региони от чужденци, по-голям е делът чуждите граждани, които плащат със собствени средства


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 0 Отговор
    Защо ли да споменавате името на държавата в заглавието ....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.