Last news in Fakti

5 Февруари, 2017 03:15 736 0

Протече таванът на Етнографския музей в София

  • национален етнографски музей-
  • таван
Протече таванът на Етнографския музей в София - 1

Таванът на Националния етнографски музей е протекъл по време на откриването на изложбата "Различната България". От музея посочват още в съобщение до медиите, че снеготопенето на покрива на източното крило на Царския дворец е причинило течове в две от експозиционните зали на втория етаж, както и в две от наскоро обновените със собствени средства зали на първия етаж.

Директорът на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей доц. Петко Христов е съобщил, че в понеделник ръководството ще информира медиите и гражданите за пораженията и ще съобщи какви действия ще се предприемат.

От музея припомнят, че през февруари 2012 г. е приключил основният ремонт на западното крило на Двореца - мястото на Националната художествена галерия, в който са вложени 3 625 196 лв. по ОП "Регионално развитие".

Източното крило на Националния етнографски музей не е било включено в проекта. То не е ремонтирано от построяването на Царския дворец преди повече от 120 години. Сградата е собственост на Министерски съвет и институтът няма възможност да кандидатства за основен ремонт по проект, а бюджетът на БАН е крайно недостатъчен за тази цел.

Въпреки течовете, изложбата "Различната България" е била открита успешно и са присъствали повече от 250 гости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА