Last news in Fakti

7 Март, 2017 21:03 1 278 0

Toyota продава офис сградата си в Калифорния

  • toyota-
  • офис-
  • сграда-
  • калифорния

Автомобилният гигант Toyota реши да се раздели със щаб квартирата си в Калифорния. Исканата сума е 150 млн. USD. Причина за продажбата е, че служителите ще бъдат преместени в Тексас. В момента новата сграда е в етап на строеж. Официалното откриване ще бъде през юли 2017 г.

Сградата в Калифорния е с разгъната застроена площ от 185 000 кв.м. и е за 3000 служители. От Toyota се надяват да успеят да намерят един купувач за цялата сграда. Специалисти по недвижими имоти обаче прогнозират, че най-вероятно сградата ще бъде купена от предприемачи, които ще я реновират и отдадат под наем на различни компании.

За намеренията си за преместване Toyota съобщи още през 2014 г., но досега не обявяваше старата си офис сграда за продажба от съображения за сигурност. Близо 75% от сегашният персонал ще се премести в Тексас. Още 1000 служители ще дойдат от Кентъки и Ню Йорк. Общият брой на работещите в Тексас ще надвиши 3000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА