Last news in Fakti

12 Май, 2017 16:59 4 316 2

Законови промени ще доведат до безразборно строителство

  • закон-
  • черноморие-
  • строителство
Законови промени ще доведат до безразборно строителство - 1
Снимка: М. Богданова ©

Промените в Закона за опазване на земеделските земи ще разрешат безконтролното строителство по Черноморското ни крайбрежие е мнението на заместник-председателя на Народното събрание и член на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов. „Предложението е внесено за по-малко от 24 часа след заседанието на Комисията по земеделие и храни. БСП отказва категорично да подкрепи внасянето на този текст днес за разглеждане в заседание на Народното събрание. Доколкото разбрахме намеренията, той ще бъде внесен в сряда. Ние отново ще бъдем против, защото няма никаква предварителна оценка какви обекти и терени, предлаганото законодателно изменение засяга“, казва Жаблянов, който подчерта, че трябва да се опази Българското Черноморие.

Предложението е да се удължи шестгодишният срок, в който ако не са започнали строителни дейности върху земеделски земи със сменено предназначение, се връща старият статут. „Внесохме тези промени въз основа на жалби на граждани, които имат земеделски земи със сменено предназначение, но поради икономически затруднения не са успели да осъществят планираните мероприятия", обясни Христиан Митев от Обединените патриоти, един от авторите на законопроекта. „Дефакто ние им даваме още три години възможност тези мероприятия да бъдат осъществени, тъй като знаете, че процедурата по промяна на предназначението е прекалено сложна и скъпа", уточни Митев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    8 1 Отговор
    Мръснишка държава с мръснишки закони
  • 2 benji

    8 1 Отговор
    Да, да вземете го довършете това черноморие , че да се спрете. Накрая сами да си спите в хотелите. Добре че Гърция наблизо