16 Май, 2017 16:57 1 895 5

Фандъкова иска забрана на реституцията

  • реституция-
  • софия-
  • забрана-
  • фандъкова
Фандъкова иска забрана на реституцията - 1

Скандалното журналистическо разкритие, че част от метростанция „Младост 3” в София е реституирана, е поводът, поради който кметът на София Йорданка Фандъкова ще предложи да се въведе забрана за реституция на територията на столицата. „Ще поискам цялостно спиране на този процес на възстановяване на земеделски земи в кварталите на София. Срокът по закон е изтекъл още през 97-ма година, след това е удължаван. Вече 20 години аз смятам, че който е имал наистина право отдавна е възстановил земите си, а сега това създава само възможности за далавери”, каза Фандъкова.

Кметът на София каза, че освен прокуратурата, днес ще изпрати писмо и до министъра на земеделието, с което ще иска връщане на решението и отмяна на възстановяването и реституцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    7 3 Отговор
    Хахаха, а за зелените площи и детските площадки в същия Младост друга песен пя учительницата.
  • 2 Махно

    4 1 Отговор
    Що се прави на ощипана. Всичките зулуми стават с участието точно на общините. Де да не знаем Де.
  • 3 Попов

    4 1 Отговор
    Фъндиииш, гледа ли репортажа за летището. За нищо не ставаш. Ако не е Бойко и държавните пари този град кеще да е съсипан
  • 4 гларус

    5 5 Отговор
    Ега ти тъпите шопи Един път да имат свестен кмет които малко им оправи селската столица и да ревът против нея . Как да угоди на толкова селяни дошли в София . Първо да се научат да говорят на български като нея и после претенциите
  • 5 факт

    1 1 Отговор
    София - най-мръсната столица в Европа. Замърсяването е с прахови частици. Прахът е от това, че улиците се мият два пъти в годината, а при бай Тошо се миеха два пъти в седмицата. Прост народ, калпава кметица.