19 Август, 2017 09:07 1 574 3

Работници санират без каски

  • саниране-
  • блок-
  • петрич

Сигналът бе депозиран и до кмета на града

Работници санират без каски - 1
Снимка: Struma.bg

Без каски, без обезопасителни въжета, с паянтови скелета, така работи фирма, санираща блок в Петрич. Сигналът за опасните нередности дойде в редакцията ни днес.. Възутени петричани апелират да се вземат спешни мерки срещу нередностите, за да не се стига до смъртни случаи като по страната.

Репортер на struma.com провери на място валидността на депозирания сигнал. Оказа се, че работниците наистина са без каски и обезопасителни колани. Строително-монтажните работи извършва фирма "Стреза" със седалище в София, а стойността на поръчката е 531 хиляди лева с ДДС.

Сигналът бе депозиран и до кмета на града Д. Бръчков, който е категоричен: "Не съм спрял да правя проверки на фирмите, даже и вчера бях, заявявам, че ако подобно нещо бъде констатирано ще съм безкомпромисен към изпълнителите на поръчките по санирането. Никой няма право да застрашава човешки живот", каза кметът.

Всъщност, това, което видяхме в Петрич не е прецедент, много от саниращите фирми си позволяват подобна престъпна безотговорност. Апелираме, собствениците на фирмите да стегнат редиците си, защото е възможно и да се стигне до разваляне на договорите, ако тези действия се превърнат в рецидив, застрашаващ човешки живот. Вчера в Бургас загина младо момче, което падна от скеле, беше без каска. Прокуратура и инспекция по труда започват проверка на фирмата изпълнител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 0 Отговор
    Мойте съболезнования към близките на загиналото момче,но дори и да е имал каска мислите ли че щеше да го спаси ,та той е паднал от 8ми етаж
  • 2 гост

    9 0 Отговор
    Щяло е да го спаси, ако се е закачал с обезопасително въже, друго нищо.
    В нашият град само цигани работят по облепянето на панелките, шефа им, пристига с нов мерцедес с немска регистрация и говори турски. Та за каква безопасност, мерки за сигурност и др. подобни се говори като кмета минава всеки ден покрай блока и ги вижда и той, подписал им е документите на главоломни цени за едното облепяне. На никого не му пука, особенно за сигурност.
  • 3 Технически ръководител

    0 0 Отговор
    Никой не е длъжен на обезопасено скеле да работи с обезопасителни въжета. Навярно става въпрос за обезопасителни колани, но те не само не са задължителни а дори пречат на работата ако има парапети на половин и един метър. Последните са задължителни. Чудя се как некомпетентни хора подават сигнали. Това ми прилича по-вече на поръчкова статия с-у тази фирма.