Last news in Fakti

3 Септември, 2017 12:10 5 086 5

Измами с жилища „под възбрана”

  • слънчев бряг-
  • измама-
  • имоти-
  • възбрана-
  • дело

Осем години продължава съдебното дело между строител и банка кредитор. В същото време десетки семейства, които са купили ваканционни апартаменти „на зелено” в Слънчев бряг, получават нотариален акт с възбрана и заповед да напуснат апартаментите, които никога не са ползвали, съобщава Нова Телевизия. Става дума за комплекс в Слънчев бряг в местността „Бустамлъка”. „Делта Кошарица” се състои от над 150 луксозни жилища, ресторант, магазин, плувен басейн и фитнес.

Измамените подписват предварителни договори и плащат по 60 000 EUR. Инвеститорът обещава сградата да е готова до май 2010 г., а купувачите да получат апартаменти до ключ. Това обаче не се случва. Нещо повече, след като клиентите се издължават към строителя, той им казва, че ще получат нотариални актове само ако платят ДДС на имота. Част от тях го правят и си вземат нотариалните катове. В документа за собственост обаче е записано, че имотът е с възбрана.

Купувачите получават и покана от частен съдебен изпълнител да напуснат жилищата, в които никога не са живели, но за които са платили.

Парцелът и комплексът са запорирани, тъй като инвеститорът не обслужва кредита си към банката и се стига до съдебен спор. Окръжният съд в Бургас издава решение в полза на строителите, а Апелативният съд се произнася в полза на банката. От банката заявяват, че истинската причина хората купили апартаментите си, да не могат да ги ползват е, че комплексът няма разрешение за ползване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адреналин

    23 8 Отговор
    Апартаменти на зелено, Сънчев бряг ....луди хора ! Като им липсва. адреналин да скачат с бънджи или да се борят с мечки, а ако и това им е малко да гласуват за герб !

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    10 21 Отговор
    Ти защо плюеш по Герб бе неграмотник?
  • 3 гост 2

    12 2 Отговор
    Битият, еб$$$ят и купилият на зелено насита/спомени от близкото минало/ нямат. Който плаща на зелено все едно дава пари на телефонен измамник. Просто така е!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    5 0 Отговор
    ее един такъв инвеститор, го разстреляха в нашият квартал пред дома му, инъче сме тих квартал, никой нищо не е чул, не е видял.