5 Декември, 2017 13:21 12 013 13

Жилища, в които са живели пушачи, са токсични

  • жилища-
  • пучаши-
  • токсини-
  • отрова
Жилища, в които са живели пушачи, са токсични - 1
Снимка: Shutterstock

Жилищата, в които са живели пушачи, са токсични. Това показват резултатите от проучване извършено от педиатри в Бостън. Най-застрашени са подрастващите, предупреждават специалисти. Дефакто се образува трета ръка дим, който се наслагва по стените, пердетата и килимите.

„Тези токсчини вещества се десорбират и натрупват. Това е летлива течност, която трудно се чисти. Точно това е водещото в изследването на педиатрите от Бостън. Искам да призова родителите да бъдат милостиви към децата си, защото те са най-застрашени. Пушачите казват, че пушат под абсорбатора. Същото изследване от Бостън доказва, че вентилационните системи не пречистват въздуха и токсичните вещества се задържат. Не трябва да се пуши вкъщи. Изследването показва, че мишки, подложени на трета ръка дим за един месец, получават изменения в черния дроб. От пушеното в затворени пространства най-застрашени са децата", казва София Ангелова, цитирана от Нова Телевизия.

Установено е, че в рамките на една година в жилището се наслояват 100 грама смола. Заедно с другите отлагания всички те излъчват отрови. Причината, помещенията, в които се е пушело, да са особено вредни за децата, е че те поглъщат два пъти повече прах от възрастните. Така дефакто децата поглъщат 20 пъти повече токсини в сравнение с възрастните, които живеят в апартамента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Тодор

    28 34 Отговор
    БАБИНА ВИ ТРЪНКИНА! САМО ПРОСТОТИИ.
  • 2 ЛОЛ

    35 3 Отговор
    Аз само не мога да разбера защо цигарите са легални? то че хората са простаци, а останалото е интереси и пари това на страна. на кутийката пише "ВРЕДНО,УБИВА " и не знам още какво. то па тая логика в магазините трябва да се продават и марихуана и бомби с закъснител на който пише "ОПАСНО ЗА ЖИВОТА" е тоя свят няма оправия. всички пушат човече
  • 3 КЕШ

    26 12 Отговор
    ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ от АГЕНЦИИ и СТРОИТЕЛИ ... ХАХАХАХАХА.....
  • 4 съвети от Горубляне

    52 4 Отговор
    Не само жилищата, колите на пушачите също и дори много повече от жилищата. Обема в купето на колите е мн. по-малък и съответно тапицерията и всичко останало усвояват мн. повече токсична смола !
    Затова в много обяви за продажба на коли, ще срещнете "в автомобила не е пушено" !
    А най-ценни са тези в които също и "не е слушана чалга" ! ;)
    Вибрациите от звуците на чалгата оказват негативно влияние върху цялостното поведение и амортизация на автомобила! Всеизвестен факт е и че хората слушащи чалга не подържат добре автомобилите си или го правят с евтини некачествени части !
    Затова, когато купувате кола помиришете добре за следи от цигарен дим и проверете запаметените станции на касетофона, както и дискове, флашки и т.н. за наличие на чалга !
  • 5 hmhmhm

    19 5 Отговор
    Колко учени малии и как смолата излъчва токсини и кой вещества са токсини. Как пушека влияе на мишките и по специално на черния им дроб. Все си мислех че пушека влияе на белия дроб. Защо децата да поглъщат повече токсини от възрастните как го изчислихте аз да ви кажа че няма как да го изчислите и определите защото опитите с деца са забранени.
  • 6 Само да питам

    25 5 Отговор
    Алкохолът убива ли? Дрога ли е? Легален ли е? Защо няма етикети и предупреждения по бутилките, че след като пиете има опасност да убиете някой, било то като шофирате, било то за кеф??? Не съм видял след няколко цигари някой да убива, но след няколко чаши - примери много...Дишате ли софийския въздух? Убива ли ви? А някой пази ли ви от това? Помислете преди да си отговорите. Ако искате, можете и сте в състояние да го направите.
  • 7 Vasik Atanasova

    6 4 Отговор
    който пуши ще е бесен
    а и не купувайте жилища
    ееееееееееееееееееееееееее
    ами това важи за непушачите
    ако си пушач не ти пречи
    аз спрях цигарите преди години
    но който си пуши и му направиш забележка е страшно
    колко гаджета съм върнал заради това
  • 8 ХАН КРУМ

    16 1 Отговор
    По голямата част от пушачите са работници...имам 100% наблюдение...живея в провинциален град...заплатите тук са около минималната...по 5лв за цигари на ден става така,че влизат в противоречие със себе си...работят за хляб цигари и ракия....ами,че циганите са по добре със социалните помощи....знам...от 9 дерета вода ще донесете за да се оправдаете.....но нищо не ви оправдава....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бббббб

    10 2 Отговор
    Платена статия.Подсъзнателно ни внушават да си купуваме жилища ново строителство.Явно има застой в продажбите.
  • 11 7777777

    6 1 Отговор
    В България до Нова година и малко след това не си купувайте никакви жилища. След първите месец - два на 2018 балона ще се спука и жилища на изгодни цени ще има бол.
  • 12 бой Разбой

    6 0 Отговор
    Не знам ама реалната квадратура си е реална квдратура, аз тераси, гаражи, мазета, тавани и тротоари и коридори не ща да купувам.
    Свалям 2 - 3 слоя тапети докато ми замиарише на ново, шпакловам, боядисвам па нека ме уплашат с трета ръка дим ... хахаха.
  • 13 Uflaf

    1 2 Отговор
    И на какъв фон ,каква реклама стои около статията.- Б-Я Пропъртиз и "ексклозивен комплекс в полите на Витоша". Измекяри .