Last news in Fakti

28 Март, 2018 11:42 1 140 2

Въвеждат депозит за наематели на общински жилища

  • добрич-
  • общински жилища-
  • наем-
  • аванс
Въвеждат депозит за наематели на общински жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Размерът на три месечни наема ще плащат под формата на авансов депозит наемателите на общински жилища в Добрич. Това ще става при подписването на договора, решиха общинските съветници. Целта на промяната на Наредбата за разпореждане с общинските жилища е по този начин да се гарантира, че имотът ще бъде ползван добросъвестно, а също така, че ще има налична сума за покриване на щети и неплатени сметки при напускането на наемателя на имота. Ако няма щети за покриване, то депозитът се връща на платеца.

Също така в Наредбата се посочва, че всички пълнолетни членове на семейството на наемателя ще са солидарни длъжници за сметките за наем, ток, вода, битови отпадъци, такси и други разходи

Към момента в Добрич има 1309 общински жилища. Броят на чакащите е над 700. Средният месечен наем на този тип имоти е между 40 и 50 лв. на месец. Пазарният е в пъти по-висок. Справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg показва, че е налице дефицит на жилища за отдаване под наем, а рентата е много по-висока от тази на общинските апартаменти – средно около 170 EUR на месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайХой

    4 2 Отговор
    Мани ти депозитите. Някой да каже, к'во става с цените в Сф, че нещо нема статии, а в бг мама не ми се чете, че там са едни простичкииии и пълни с комплекси женици.
  • 2 SOK

    3 0 Отговор
    Стига с тая София ако не е провинцията гладни ще умрете .