Last news in Fakti

12 Април, 2018 14:30 1 971 4

И жандармерия пази събарянето на незаконни къщи в кв. "Факултета"

  • постройки-
  • циганска махала

Полицаи и жандармеристи присъстват на събаряне на незаконни постройки в столичния квартал Факултета. От МВР съобщиха, че техни екипи са на място и съдействат на общината, но организатори са Столична община.

От общината заявиха за News.bg, че подобно премахване на незаконни постройки се извършва постоянно.

Хора, живеещи в близост до района, уточняват, че там постоянно се заселват пришълци от цялата страна.

Преди два дни - на 10 април, софиянци протестираха срещу масовата сеч в "Западен парк". Жителите на пет квартала искаха да се изгради бетонна ограда, която да раздели "Факултета" от парка.

Припомняме, на 1 ноември 2017 г. при засилени мерки за сигурност в най-голямата ромска махала във Варна - Максуда бяха съборени нови 18 незаконни постройки в махалата.

За последните 2 години в ромския квартал Максуда са съборени близо 100 незаконни постройки. Според Николай Няголов от общината във Варна към момента нито едно от семействата, живеещи в тези постройки, не се е възползвало от предвидените места за временно настаняване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 циг миг

    9 1 Отговор
    Сабаряйте сичко и за износ към Индия - еднопосочно.
  • 2 ванката

    4 0 Отговор
    приберете ги по домовете им и събаряйте!!!
  • 3 бббббб

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "От общината заявиха за News.bg, че подобно премахване на незаконни постройки се извършва постоянно. " Тия ни взеха за канарчета.От както е прехода там не е съборена нито една къща .А, същите са се удвоили на 100%.
  • 4 РОМ

    2 0 Отговор
    Хорааа,които претендирате че сте българи,въпреки историята 500год.под турско,слушайте.Вие самите сте роби като нас,и то в собствената ви държава,нека някои ме опровергае ЧЕСТИТО.