Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 10:23 4 241 5

Събарят незаконни постройки

  • благоевград-
  • постройки-
  • премахване-
  • събаряне

Става дума за пристройки на старата автогара в Благоевград

Събарят незаконни постройки - 1
Снимка: БГНЕС

В Благоевград започва поетапно премахване на незаконни постройки на територията на града, съобщават от общинския пресцентър. В резултат на заповед за принудително изпълнение започна разрушаването на пристройка, намираща се до старата автогара, в района на „Кончето”.

Дейностите се извършват от фирмата изпълнител на обекта със специализирана техника. Предстои да бъдат съборени още постройки в централна градска част и кварталите на Благоевград, които не отговарят на нормативните изисквания. Служители на дирекция „Устройство на територията“ към Община Благоевград извършват непрекъснати проверки на различни обекти. При констатиране на липса на необходимата документация за конкретни сгради, се издават заповеди за премахването им.

При неспазването на срока за доброволно изпълнение се предприемат действия по принудително премахване на незаконните строежи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в Христо Ботев кога?

    29 2 Отговор
    Минете и вижте как и в момента строят НЕЗАКОННО. Къде е ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА или те са част от избирателите и не искаме да ги пипаме. Те могат да си строят, а ние не! После викат: Доскриминация!!! Дискриминирани сме ние БЪЛГАРИТЕ и това продължава години наред. Само минете по пътия за летището през Ц.ига.ниска.та махала и ще разберете какво правят отговорните органи за това-> НИЩО не правят, седят си на топло в общоината и получават увеличените има заплати!

    Коментиран от #2

  • 2 Иванчо

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "А в Христо Ботев кога?":

    Сакън, не пипай избирателите на ББ! Това да не са ти българи, че да ги тъпчеш както си искаш. Ония имат права, а ние - задължения!
  • 3 Гост

    5 12 Отговор
    Иванчо,шнура ми да те юбие,при Бате живот си живеехме.Откак не е на власт цените на всичко излетяха в космоса,с фенерче ще го търсите
  • 4 Пускайте статии за ръст на цените

    11 4 Отговор
    Къде е Милена, пускайте статии за ръст на цените,че пазара е замрял. Пускайте, че лихвите растат, а предходния път когато лихвите по-кредитите растяха, цените паднаха с 40-50% в периода 2009-2011г.

    Коментиран от #5

  • 5 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пускайте статии за ръст на цените":

    Пазарът в Русе е голяма скука. Нищо интересно в средната класа имоти. Само надценени коптори за събаряне и много скъпи палати за богати хора. Обикновеният, средностатистически купувач дори няма от какво да се примами. Пъъъълна скууууукааа.