22 Май, 2018 18:16 16 827 8

Засега няма да събарят имение построено върху водопровод

  • имот-
  • водопровод-
  • разрушаване

На 10 март тази година 14 населени места във област Велико Търново остана без вода. Причината естествено е авари, но по-интересното е, че отстраняването й е доста комплицирано. Причината – върху главния водопровод, който се намира в с. Присово, е построена ... луксозна къща. Съдът е разпоредил имотът да бъде съборен, но собственикът обжалва решението на по-горна инстанция, макар първоначално да е я заявил, че ще съдейства.

Оказва се, че магистралният водопровод захранва над 120 000 жители във Велико Търново и 14 населени места в региона, припомня БНР. От ВиК „Йовковци" и от Община Велико Търново твърдят, че са разбрали за този факт на 10 март. Двете ведомства започнаха проверка как се е стигнало до незаконните строежи. По закон не може да има подобни постройки върху и в сервитута на съоръжението. Били са съставени констативни протоколи за три незаконни строежа - барбекю, масивна ограда и басейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    93 4 Отговор
    Разплатили са се където трябва и се е оказало, че не е чак такъв проблем
  • 2 Gost

    57 5 Отговор
    Трябва да я съборят или да измести целия тръбопровод на собствена сметка, като плати обезщетение на 120000 души, които ще стоят без вода.
  • 3 Аз гост

    75 5 Отговор
    Само в България чиновниците са най-корумпирани
  • 4 Бай Този

    24 0 Отговор
    Искам само да си споделя, че в София, върху водопровод който захранва с питейна вода над 250 хил души има построени триетажни сгради. ВиК дружествата да си огледат съораженията и да предприемат мерки, не да разчитат че общината няма да им даде разрешителни.
  • 5 2322

    10 0 Отговор
    Къде е тази луксозна къща ? Нищо не се вижда!!!
  • 6 Очевидец

    2 0 Отговор
    Ние живеем в общество, чиято форма на управление е КЛЕПТОКРАЦИЯ. Има доста изчерпателно описание в уикипедия за тези които не са наясно.
  • 7 месара

    2 0 Отговор
    значи водата на 120 000 жители зависи от някакъв комлексар, дето си е построил къща върху водопровод?! е, къщата му не е огнеупорна, така че инциденти всякакви стават!
  • 8 Асковлията

    1 0 Отговор
    Явно този човек, не си е платил на когото трябва. В Хасково, един "бизнесмен" си построи къща върху централният водопровод, но преди това накара ВиК, да го преместят. Ха познайте, на кого и колко е платил тариката, та с пари на данъкоплатеца, държаното дружество, да мести централен водопровод.
    А иначе водата ни е най-скъпата в България, и най-отровната.