Last news in Fakti

3 Юни, 2018 10:31 1 593 0

Рекордна сума за родния дом на Жаклин Кенеди (СНИМКИ)

  • имение-
  • кенеди-
  • продажба-
  • саудитска арабия

Имението Merrywood се намира в северноамериканския щат Вирджиния. В него своята младост прекарва Жаклин Кенеди (Бувие). Днес то вече има нов собственик – правителството на Саудитска Арабия. Цената на сделката е 43 млн. USD, което е исторически висока цена за района, където се намира, посочват анализатори.

Властите ще използват Merrywood за провеждането на официални срещи по време на посещение на официални държавни делегации в САЩ. Къщата е разположена на парцел с площ 2.3 хектара на брега на река Потомак. Имението разполага с басейн, фитнес зала, тенис корт и гараж за четири автомобила.

Жаклин е живяла в къщата през 40-те години на миналия век, когато майка й се е омъжила за наследник на нефтената империя Standard Oil. Следващият собственик на къщата е бил един от основателите на America Online – Стив Кейс и неговата съпруга. Те купуват имота през 2005 г. срещу 24.5 млн. USD. През 2017-а имението отново е обявено за продажба за сумата от 49.5 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА