Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

Да превърнеш автобус в луксозно жилище

Публикувана: 9 Юли, 2018 06:21
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3825
ШРИФТ ПЕЧАТ

Във всяка държава хората изпитват трудност при покупката на жилище. В особено висока степен това се отнася за младежите. Някои бързо разбират, че ще им трябват години, за да реализират заветната мечта за собствен дом и търсят нестандартни решения. Един такъв пример е Джеси Лискин. Младото момиче решава, че иска да има собствено място тук и сега. За целта тя купува стар автобус GMC, производство 1966 г.

Най-голямото предизвикателство при превръщането на автобуса в жилище е било да се поставят комуникациите – ток, вода, канализация, както и преградите. Едва след това е можело да се мисли за интериора. Друго предизвикателство е била формата на автобуса – обла. Затова е трябвало да се помисли какви и как точно да се поставят мебелите. Проектирането е било ад, а работата толкова трудна, че е продължила цели три години.

Целта обаче е била постигната – едно прилично жилище с кухня, спалня и баня. Има вградени шкафове, които побират всичко. Интериорно имотът е решен в бялата гама, за да има визуално повече пространство. Цената на реконструкцията е 70 000 USD, но за сметка на това се вижда къде е отишъл всеки долар.

Има място дори за библиотека. Пердетата и щорите са избирани специално. От големите автобусни прозорци се разкрива прекрасна гледка.Ловци на бисери
Антон Тодоров
Коментар на Антон Тодоров за комисията по досиетата
Да не правим посткомунистически ”Джурасик парк”"

Още бисери