26 Юли, 2018 18:43 10 164 18

Нова мода в центъра на Варна – ограждат дворове

  • варна-
  • синя зона-
  • паркиране-
  • двор-
  • ограждане
Нова мода в центъра на Варна – ограждат дворове - 1
Снимка: М. Богданова ©

Въвеждането на „синя зона” в някои райони на Варна доведе до нова мода – ограждане на дворове. Много хора са притеснени от това дали ще намерят място за паркиране пред дома си в обхвата на зоната и започнаха да търсят спасителни варианти.

Съществуват и адреси, като този на "Опълченска" 10, където и досега имаше врати с дистанционно и често пришълци от други градове успяваха да се вмъкнат в двора, а след това да се чудят как да излязат оттам, когато вратата се затвори, припомня Varna24.bg. Само за няколко дни огради с надпис "Частен двор, не паркирай!” бяха поставени на вътрешни дворове на кооперации по ул. "Братя Миладинови" и "Македония".

Според шефа на ОП "Паркинги синя зона" Младен Иванов места има достатъчно за живеещите в зоната и след полагането на маркировката, която редуцира до голяма степен паркоместата по централните улици.

След поредица от акции на Общинска полиция и КАТ вече са факт и много освободени централни улици, където преди това въпреки забранителните знаци масово се паркираше.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    78 14 Отговор
    Подземни паркинги трябва не публичен рекет, превърнахте България в надземен паркинг с това раково образувание синя зона. Как пък някой не възропта не ми е ясно, робски народ, а във варна ка русоробски.

    Коментиран от #2

  • 2 Иванов

    26 18 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    Абе, Ристе, че ние трабва постоянно да протестираме според теб. Ти си като оная изрусената от Максуда- няма мъже! Абе, мъже има, ама е много грозна.
  • 3 Stz

    29 3 Отговор
    В Стара Загора също е голяма лудница....трябват паркинги
  • 4 Сънчо

    14 8 Отговор
    От години има заградени пространства пред кооперации в центъра на Варна, но явно живеещите там са от друго тесто и си правят каквото решат с мълчаливото съгласие на общината.
  • 5 Берое

    26 4 Отговор
    Във Варна кошмара предстои ... чакайте да видите какво се случва през зимата...е тогава ше стане леле мале!!!
  • 6 onq s konq

    32 4 Отговор
    Пространството между блока ми и съседния/4-етажни/ в абсолютния център на града ми ОТ ГОДИНИ е с подобна врата ЗАЩОТО Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ С НОТАРИАЛЕН АКТ,а не ОБЩИНСКО МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО както около панелките в покрайнините.С 2 думи-не някаква "мода" предоставя привилегиите за паркиране,А ДОКУМЕНТЪТ ЗА СОБСТВЕНОСТ!

    Коментиран от #12, #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Буко Баламата

    6 5 Отговор
    И в Перник са направили зона тия наглеци.
  • 9 vasik atanasova

    15 13 Отговор
    това е простотия
    но за живеещите във варна е по добре синя зона
    защото тези които са от други градове ще си плащат
    селяните дойдоха с по две коли че и служебна паркира там
    и е ужас
    със въвеждането на синя зона нещата се пооправят и естествено
    събират пари
  • 10 гост

    17 5 Отговор
    И къде ще отиват парите от зоната? Поне да бяха оправили улиците а не само да ми рисуват парко-места с боя. Целия град е в дупки и абсолютна мръсотия. Тротоарите са разбити и не може да се върви по тях. Също видяхме и качеството на ремонтите, първия дъжд отнесе плочките .....
  • 11 dds

    9 5 Отговор
    Предната седмица въртях 1 час и не можах да намеря място даже и на зона! Пък и други паркинзи няма..просто пълен блкокаж е Варна!
  • 12 Коко

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Никой не оспорва правото на собственост, въпроса е за синята зона, която служи единствено за генериране на парички. Някой да ми каже, какво е подобрила синята зона във всеки град в който я има.

    Коментиран от #13

  • 13 Явор

    10 14 Отговор

    До коментар #12 от "Коко":

    Прекрасно е със синя зона, ако имаш работа в центъра до община или банка просто си плащаш 1-2лева и си свиркаш. Сега даже на бул. Витоша в София има къде да паркираш, едно време всичко беше заето от селяндурите ежедневно. Паркинги има много до крайните спирки на метрото, селяните сутрин да паркират там и да опознаят градския транспорт.
  • 14 Ххх

    7 3 Отговор
    И ти не приличаш много на гражданин...
  • 15 Ххх

    3 1 Отговор
    Яворче
  • 16 Асен

    2 0 Отговор
    Тъй като Варна си е останала в 90-те, чак сега този проблем им изкача. Във всички останали големи градове тоя номер с преграждането на вътрешните дворове отдавна е проигран и урегулиран. Няма драма, няма неясно, но за варненци очевидно си е новост и неяснотите са повече, та за това му се шашкат като нещо ново. Ами да идем до Бургас, че ни е най-близо, там от години виждам преградени дворчета с огради и бариери и хората нямат проблеми. Като цяло обаче паркоместата недостигат и ще става още по-плачевно просто защото броя на автомобилите главоломно нараства, а улиците не са проектирани да ги поемат.
  • 17 злият

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Като ви запалят кошниците една нощ и ще ви решат проблема с паркирането. А кво ще кажеш?

    Коментиран от #18

  • 18 Петко

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "злият":

    А ако те гръмнат в тиквата после какво ще кажеш