Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 15:43 4 119 2

Единна система следи кое жилище е основно

  • жилище-
  • основно-
  • данък-
  • санкция

Промяна

Единна система следи кое жилище е основно - 1
Снимка: Shutterstock

Сагата около отпадането на отстъпката от 50% за основно жилище се реши като наказани ще бъдат тези собственици, които са декларирали свои имоти в различни общини. Общините вече ще ползват единната информационна система на финансовото министерство, за да открият собствениците на имоти, които разполагат с такива в различни общини и всички ги декларират като основно. „Оказа се, че има редица недобросъвестни хора, които в различни общини декларират всеки свой имот като основен. По този начин те ползват намалението на данъка неправомерно. Сега, когато общините открият подобен собственик, те имат право да му съберат в пълен размер данъка, дори и за основното жилище”, обясни Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в Народното събрание.

За добросъвестните собственици, намалението на данъка от 50% за основно жилище остава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    19 1 Отговор
    Въхх...ми ся Цветанов кво ще прави с апартаментите? Как се плащат толкоз данъци с една депутатска заплата на толкоз нещо? Тц тц тц...
  • 2 999

    0 0 Отговор
    Незнам за каква система ще дават пари, да следят да ни вземат парите за данъци, но защо не проверят ситуацията с кадастъра в София, където цари хаос тотален. Един огромен процент от имотите в София не могат да си извадят скици защото или са им неправилно отразени имотите или има грешки. И попадал в омагьосания кръг на системата и чакаш някой път и по шест месеца. Така че преди да ни искате пари за второ, трето или първо жилище, си оправете грешките моля!