Last news in Fakti

17 Декември, 2018 11:33 14 816 28

В Бургас строят атракцион на 12 декара

  • бургас-
  • атракцион-
  • строеж

Макети на редица европейски забележителности

Нова атракция с миниатюри на историческите и културните забележителности на Европа ще има в Бургас. Атракционът ще бъде построен на терен от 12 декара. Общият брой на макетите ще е 24. Те ще бъдат разположени върху стилизирана карта на Стария континент, а границите на държавите ще бъдат очертани със зелени алеи и стилизирани водни площи.

Височината на макетите ще е 3 метра. Част от миниатюрите ще бъдат и по-високи, поради естеството си, като например Айфеловата кула. Символът на Париж ще бъде висок 6 метра.

Място в парк "Европа" ще намерят и забележителности и от България. Сред тях са Рилският манастир и храм-паметникът „Александър Невски”. Бургазлии също имат възможност да дават предложения кои други символи на Европа искат да видят в бъдещия парк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    34 6 Отговор
    А магистралата,строителството на 20 век ,няма ли да я има.
  • 2 Gradec

    21 10 Отговор
    Хубав град
  • 3 Hbg

    15 27 Отговор
    Тези са смешници. Видят нещо в други градове и почват веднага да реват и искат от държавата. Жалка работа.

    Коментиран от #4, #16

  • 4 Бъркащ

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "Hbg":

    Нормалните хора нищо не искат... искат тези, дето трябва да похарчат бюджета, после да го дадат на концесия и лседващите 20 години да се еклсплатира без пари. Това е играта само.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Усмивката

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бургас":

    Бургас е ембленма,как едни готови пари се усвояват.Дори да допуснем ,че не се крадът а се използват на 100 ,питат ли гражданите народа от това ли има нужда.Право казваш че за 30 години едно предприятие не се построи ,а на мястото на старите ,поне 15 такива ,изравниха и построиха молове.
  • 7 Вдигнете Знамената Високо

    17 6 Отговор
    Супер, ще бъде много красиво! А и ще ми е много близо! А за заводите- на Бургас му стигат отровите от Кроношпан и Нефтохимик!
  • 8 Вдигнете Знамената Високо

    10 7 Отговор
    Искам моят град да е чист с морски въздух, с много зеленина, атракции, капанчета и хотели, а не бълваща пушеци помийна яма! "Ще строим завод!" Както бе писал един македонците, интербригадист и коминтерновец!
  • 9 Христова

    16 5 Отговор
    Бургаските общинари са нарицателно за яловост, меко казано. Любимите им терени за експериментиране са центъра, морската градина, автобусните спирки и транспорта като цяло, с които от десетилетия тровят нервите на търпеливия бургазлия. И на цялата тая провинциална помпозност лепват за оправдание запазената марка "бургаско". Добре, че не се изхранват от тази марка, че ще умрат от глад.

    Коментиран от #11

  • 10 незнайко

    12 6 Отговор
    Като не можем да си построим истински забележителности, строим чужди макети !!!
  • 11 Вдигнете Знамената Високо

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Христова":

    "Провинциален"? Ти не си ли чела, че "Всичко, което е далече от морето е провинция!"?

    Коментиран от #14, #22

  • 12 МАФИОТСКА НАРКО ПЕРАЧНИЦА

    8 3 Отговор
    ДЪРЖАВА В КОЯТО ЛАФКИТЕ ЗА БЪРЗИ КРЕДИТИ СА ПОВЕЧЕ ОТ БАНИЧАРНИЦИТЕ ША СА СТРОИ робовладелскя строй.
  • 13 нецоцащият

    7 3 Отговор
    има едни пари за усвояване, пише се проект, проектът минава, от парите се влагат 40% за направата на глуповатите всички до един проекти и се заделят едни 60% в частни банкови сметки... така беше преди еврогейския съюз, така беше и през любимият ви соц строй, така е и по време на гейския съюз...
  • 14 Голем смях

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Вдигнете Знамената Високо":

    Да,Берлин,Мадрид ,Рим,Париж ,Милано ,Виена,Прага,Будапеща и......са провинция.

    Коментиран от #27

  • 15 хмм

    3 0 Отговор
    Т.е. ще правят нещо като Mini Europe в Брюксел (350 макета), но с по-малко макети.. предполагам и по-некачествени. Интересно е дали всички ще са в един и също съотношение спрямо оригиналите - в Mini europe са 1:25
  • 16 Хугр6677

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Hbg":

    Поредната глупост в Бургас. Апропо, в момента този парк е едно от малкото зелени площи, които както виждам ще бъдат поголовно изсечени. Паркът иска само леко обновяване, а не глупости от рода на миниатюри, които както виждам от поректа не са нещо интересно.
  • 17 РПС

    4 2 Отговор
    Парк "мъртви души" просто трябва да бъде обновен, трябва да бъдат преасфалтирани алеите, да бъдат поставени на много места пейки под дърветата, за да може хората да сядат на сянка през лятото. Има нужда и от много чешмички, а цялата тая "КЛОУНЩИНА" за която говорят трябва да бъде поставена на площад "Тройката", в центъра на Бургас, където е заградено и където също се замисля да се направи някакъв парк, който разбира се трябва да стане красив централен градски парк с много зеленина.
  • 18 ЪРП

    11 1 Отговор
    ПЪЛНО МАЛОУМИЕ, ПОШЛОСТ И ПЛАГИАТСТВО!!!!!!!!!
    КЪДЕ, КЪДЕ ПО-ОРИГИНАЛНО БИ БИЛО, ДА СЕ НАПРАВИ УМАЛЕНА ПЛОЩ НА БЪЛГАРИЯ ПОД ФОРМАТА НА ПАРК И ДА БЪДАТ НАПРАВЕНИ МАКЕТИ НА НАЙ-ВПЕЧАТЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЛАНИНИ, МАНАСТИРИ, ПАМЕТНИЦИ И АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ОБЕКТИ!!!!!........ТАКА ,ЧЕ ДА БЪДЕ РАЗГЛЕЖДАН С ОГРОМЕН ИНТЕРЕС КАКТО ОТ БЪЛГАРИ, ТАКА И ОТ ЧУЖДЕНЦИ, НА КОИТО ДА ИМ СЕ ПРИИСКА ДА ПОСЕТЯТ И ДРУГИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО ГО ВИДЯТ В БУРГАС!!!!!!!!!!!!
    ТОВА БИ БИЛО НЕЩО ВПЕЧАТЛЯВАЩО И ОРИГИНАЛНО, КОЕТО ЩЕ НАСЪРЧАВА И ТУРИЗМА ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 19 Някоя

    3 1 Отговор
    Хора,защо не се радвате на малкото,което съживи БУРГАС-бургазлии са най-добронамерени,както и БС в момента е супер.Уж нищо неправили,после злобни коментари,неблагодарни, злобни провинциалистченца

    Коментиран от #20

  • 20 ЪРП

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Някоя":

    „Всичко, което е далече от морето, е провинция.“- Ърнест Хемингуей ;-)
  • 21 Анонимна

    0 1 Отговор
    Архитекти и куп големи хора са работили за да стане тоя проект,а и Работа в Бургас има и за затворници,за хора без диплома и прочие,стига заводи-отровитЕли на Лазурен БС,търсете не под вола теле, а себе си,работа и Благодарете че точно БС е НАШИЯ ГРАД
  • 22 Име

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Вдигнете Знамената Високо":

    Ограничениете "столичани" като нямат какво да кажат и си мислят че като нарече някой провинциалист трябва да се обиди. Та нали повече от половината София е от провинцията. Я да видим колко морски са отишли да дишат столичния въздух.
  • 23 Булшитс

    3 0 Отговор
    Да не забравите да викнете Боко да резне лентата
  • 24 Anna

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЪРП":

    Най-правелния коментар до сега.Какво е това копиране на чужди проекти.Направете мини България със забележителностите и.Така всички които ще посетят града ни ще могат да имат една нагледна информация за нашата страна и да направят план за посещенията си.
    Не повтаряйте проект като МИНИ ЕВРОПА в Брюксел...
  • 25 Метгонтан

    1 2 Отговор
    Липса на изобретателност , макети на европейски забележителности ...тва само главата на някой началник с начално може да го роди . Някой който не е ходил по далече от Приморску . И как по точно по голямата част европейски туристи ще се впячатлят да гледат копие на Айфеловата кула , на кулата в Берлин , колизеума и тн . Пак поредното лапане на средства и инвестиция за ебаси тъпотията . !000 пъти по добре беше да направи ботаническа градина , или Аквариум отколкото тая амня
  • 26 Бургазлия

    3 3 Отговор
    Не е ли по добре на тия 12дк. Да се направи един общински стадион, че станахме за смях. Идвата стадиона са частни, на фалирали бизнесмени и се саморазрушават. СРАМ!!!
  • 27 Морски

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Всичко е близо до вода....
  • 28 Чичо

    1 1 Отговор
    Ходим в командировка в чужди държави, копираме техни идеи и ги пресъздаваме в България, лошото е че плагиядството си го преписват като авторство !!!!