Last news in Fakti

3 Януари, 2019 16:17 7 595 8

Над 100 жилища за военни в София

  • жилища-
  • военнослужещи-
  • политика-
  • софия

Апартаментите се намират в столичните квартали „Младост”, „Люлин”, „Дружба” и „Овча купел”

Над 100 жилища за военни в София - 1
Снимка: М. Богданова ©

Над 100 жилища в София ще бъдат дадени на военнослужещи в рамките на новата жилищна програма на Министерството на отбраната, която вече е в ход. В цялата страна близо 4100 военни са без собствен дом. От тях 1300 са в София, посочва „Труд”. Към момента, тези които живеят на свободен наем получават от ведомството финансова помощ в рамките между 100 и 200 лв. размерът й зависи от гарнизона, в който служат и броят на членовете на семейството.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    7 8 Отговор
    Военните получават по 65 лв за квартира, а не толкова колкото сте обявили.
  • 2 Невероятна грижа

    17 3 Отговор
    България е един голям гарнизон, отдавна разпродадена, но с контрол от назначени военни и полицаи. И сега горките нямат свой дом, а толкова добре пазят реда и сигурността на населението. Е стопило се е два пъти, не са виновни те, те само пазят. Още малко и ще могат да живеят където си поискат. Щото други няма да останат!
  • 3 Мафия

    14 6 Отговор
    Спрете да давате 110, 130лв квартири и някой се правят че живеят на квартира а пък живеят в апартаменти на тяхни роднини. ТОЕС ПРЕДЛАГАТЕ МУ АПАРТАМЕНТА АКО Е Женен или общежитие ако е сам. А ако ОТКАЖЕ ДА СЕ ОПРАВЯ. А не по 16 г все на квартира по документи давате му по 100лв на месец а той живее при майка си. Хвърля държавата парите на вятара дори и да прави проверки ВКР и някой да са върнали парите проблема няма да се реши
  • 4 Хуморист

    10 1 Отговор
    Имотните агенции загубиха потенциални купувачи. Спад...
  • 5 Морук

    8 3 Отговор
    Туй ли ни е армията 100 войничета
  • 6 Гладен Блакер

    15 0 Отговор
    Чакаме си статия за ръста на цените в София. От 01/01 нямате такава статия Имот.бг
  • 7 ДАНС УИТ Ме

    4 1 Отговор
    В Римската ,Византийската и османската армия военните мирно време са строили.Площи много да наемат архитекти и инжинери и да правят полезен фитнес.На всеки войник да се дава жилище и да се подпише договор за 10 години служба.
    Другия вариант е да ходят при Меркел там заплатите почват от 4000Е/месец-пазач в бежански лагер....
  • 8 Читател

    4 2 Отговор
    А колко паразити продължават да живеят в такива жилища, дори и след пенсия... пример - пенсионерът Бутенко, чийто син обикаля света но няма пари да помогне на немощните си родители. Ама Държавата да помага.