Last news in Fakti

2 Февруари, 2019 21:07 7 782 9

Съдът повиши двойно цената на имот

  • пловдив-
  • имот-
  • съд-
  • цена-
  • отчуждаване

Парцелът трябва да бъде отчужден с цел изграждане на инфраструктура

Съдът повиши двойно цената на имот - 1
Снимка: Shutterstock

Съдът повиши двойно цената на един от имотите, нужни за връзката "Модър-Царевец". Става дума за един от последните 4 имота, които попадат в уличната регулация и трябва да бъдат отчуждени, за да се осъществи строежът на връзката между „Южен” и „Западен”, уточнява Plovdiv24.bg. Имотът е с площ 605 кв.м, а определената цена от местната администрация за него е 48 940 лв. без ДДС. Собствениците на имота обаче обжалват тази цена за отчуждаване.

Апелативните съдии са сметнали, че оценителският доклад, както и определеното на негова основа обезщетение за отчуждаване се явяват направени при неправилно прилагане на относимите материалноправни разпоредби. Така собствениците на имота ще получат 97 018 лв. без ДДС. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Освен този, местната администрация разписа и още три имота за отчуждаване. Стартира и обществената поръчка за избор на изпълнител на връзката "Модър-Царевец", който трябва да направи идеен и работен проект за пътния възел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    14 1 Отговор
    Какъв модър , кой съд ,какви пет лева?Вкарвайте яснота за публикациите си.

    Коментиран от #8

  • 2 простотакис

    10 1 Отговор
    Явно са бързали да пият ракия затова и нищо не се разбира няколко нахвърлени неща и толкова трябва детектив да работи по статията ха ха
  • 3 така е

    11 0 Отговор
    Държавата определя смешни цени за обещетение на обикновенните хора.На правилните индиведи,като Гергов се плащат 43 милиона за 3 декара без проблем.
  • 4 mediator37

    5 1 Отговор
    Ентрефиленцето е класически пример на журналистическа простотия от типа "Една гаща плява да ядещ наща магаря". На снимката влак и жп-релси, а в ентрефиленцето "улична регулация". Къде е това южен-западен, Царевец....
    Прозсдти момиченца се опитват да правят нещо, ама не им се получава.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 въпрос

    2 0 Отговор
    Как така ще ми отчуждават имот без мое съгласие ... и на тяхна оценка?
    Ако е така, ще съдя държавата в Еврогейски съд и ще ги разсипя :)
    Отчуждавали ... ай стига бе!

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "въпрос":

    е това точно се получава, те ти казват "100лв на декар, ти им казваш 10 000"
    те ти се смеят, ти вадиш план заверен от финансова институция как си щял да строиш МОЛ и бъдещите приходи са 15 милиона за 5 години иии те ти ги плащат (за справка едната земя на едната метро станция - как е станала частна историята мълчи). Същото е и с половината имоти по околовръстното на всеки град, всеки си мечтае да му ги отчуждят и са сложили по една автоморга която да я декларират за бизнес.
  • 8 Jack Bauer

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Връзката "Модър-Царевец" е пътно съоръжение (надлез на високоскоростната линия София-Пловдив) което трябва да свърже двата пловдивски квартала Смирненски и Христо Ботев. След затварянето на прелеза в този участък, двата квартала нямат директна пътна връзка. За да се придвижите с автомобил от единия до другия трябва да минете през Центъра на града или по околовръстното шосе. Доволен???
  • 9 дам

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно досега тези на каква данъчна оценка са си плащали данъците към държавата.
    Предполагам, че имота им по данъчна оценка не струва и 20 хиляди