28 Февруари, 2019 14:21 3 021 1

Високи технологии при машините и инструментите за строителство, прозорците, лаковете и боите

  • иец-
  • изложение-
  • технологии-
  • строителство

Дигитални и лазерни системи и бои, пречистващи въздуха – на изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА – професионалното събитие на строителството в България

Високи технологии при машините и инструментите за строителство, прозорците, лаковете и боите - 1

Високите технологии. Те са ключови за света на съвременното строителство и присъстват във всяка от сферите му. Доказателство за това са продуктите, които от 6 до 9 март ще демонстрират компаниите-участници в изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА.

Минибагери Komatsu и мини челни товарачи Gehl ще ангажират вниманието на посетителите. Предложени от Евромаркет, те са компактни по размер, тихи и удобни при работа. „Подходящи са за работа в градска среда и ограничени пространства“, коментират специалистите.

За майсторите

Правило за майсторите е всяка дейност да е качествена и изпипана до най-дребния детайл. Затова за тях е важно да работят с прецизни системи и инструменти.

Изложението ще бъде платформа за представяне на строителните инструменти Bosch. Ъглошлайфите от серия GWS, акумулаторни ударни перфоратори GBH, винтоверти GSR, ударни бормашини GSB, къртачи, виброшлайфи, циркуляри, триони, оптични нивелири, лазерни ролетки и много други съчетават модерни технологии, мощни и издръжливи мотори и прецизност. На вниманието на професионалистите ще са и пистолети за връзване на арматура. Електрически машини от ново поколение за шпакловане и боядисване ще представи на майсторите ПЛАСТО. Ще бъдат показани машини за шпакловки, мазилки, хидроизолации, латекси и различни видове бои SuperFinish, ProSpray, HeavyCoat, PlastCoat.

Дигиталните инструменти пестят време! Доказват го дигиталните лазерни системи от ТЕРАЛАНГ. Иновативните ролетките Koiss с батерия имат 5-метрова стоманена лента. Резултатите се отчитат на дигитален дисплей, улесняващ работата при слаба светлина. Измерванията могат да се правят в обхват до 40 м. В полза на специалистите, ИНТЕРЕС-БИС ще представи прецизна система за нивелиране на плочки с голям формат.

Съвременният прозорец

Ефективното оползотворяване на природните ресурси и екологичността са водещ принцип при проектирането на съвременните прозорци. За постигането на целта производителите използват иновативни материали и дизайн, съобразен с индивидулните характеристики. Извличайки максимума от дневната светлина, VELUX предлага съвременни прозорци, разработва и внедрява конструкции, осигуряващи повече дневна светлина, естествена вентилация, свеж и здравословен микроклимат. Прозорци за плосък покрив с допълнителна сигурност, които осигуряват свободно и безопасно преминаване през повърхността му, ще демонстрира НОРТОП. Новото поколение прозорци дава допълнителна сигурност без да нарушава естетиката на покрива или терасата.

За случаите, в които е нужно високо ниво на сигурност, БУЛКОРП ще представи стъкла за защита от куршуми – BULGUARD. В зависимост от клиентските изисквания те се се предлагат като единичен панел и стъклопакет. Притежават контролирана прозрачност – процес, който може да се контролира и през мобилния телефон.

Финални щрихи с лаковете и боите на XXI в.

На всеки стрителен обект финалните щрихи се нанасят с полагането на лаковете и боите. На АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2019 IKOTECH ще представи епоксидния лак Ipervetro. Продуктът придава лъскавина и гладкост на повърхността и е устойчив на вода и химически препарати. Той е подходящ избор за душ-кабини и пространства, изложени на пряк достъп с вода. Термодекоративна боя ще представи АТРИ. Боята Grace е на водна основа с ефект на течен метал, изградена на базата на керамични вакуумни микросфери, специална терполимерна акрилна смола с ниска термопроводимост.

Боята която пречиства въздуха, SILDOMUS SANA, ще представи САН МАРКО. Силикатната боя на водна основа е за интериорно приложение. Тя улавя формалдехида и го трансформира в стабилни безвредни компоненти, осигурявайки осигурява клас на вътрешния въздух А+. Високата паропропускливост на боята предпазва стените от образуване на мухъл и плесени.

За създаването на красиви декорации ще бъде представена и системата One - True Cement. Термодекоративна система за стени и подове създава ефект на полиран или матов цимент, камък, травертин и други. Възможност за разнообразни решения ще даде и широкоформатният гранитогрес Techlam от Вента Груп, подходящ за вентилируеми фасади, стенни покрития и облицовки, настилки, плотове. Изложението ще бъде платформа и за технологията Fibre Force. Армиращият разтвор е съчетание от минерални и естествени влакна. При промяната на атмосферните условия, разтворът е еластичен и неподатлив на топлинни напрежения.

Най-мащабното от десетилетие. Това ще бъде изданието на АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА през тази година. Във форума, заемащ над 8500 кв.м. площ, ще се включат компании от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция, Иран. Повече за изложението ще откриете на buildingweek.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тролл2

    0 1 Отговор
    3D принтерите ще вземат хляба на кофражистите