Last news in Fakti

19 Март, 2019 06:21 25 075 23

Къща, която се строи за 24 часа (ВИДЕО)

  • къща-
  • 3d-
  • принтиране-
  • технология

Цената й е само 4000 USD

Искате къща тук и сега. С новите технологии в областта на строителството това е напълно възможно. Къщи, които се печатат на 3D продължават да са на мода. Жилищната организация Nеw Ѕtоrу заедно с тexнoлoгичнa ĸoмпaния Ісоn създадоха 3D принтер, който печата къща за 48 часа. Цената на имота започва от 10 000 USD. Площта й е 32.5 кв.м. За сравнение, подобна стандартна постройка в САЩ може да се купи срещу 25 000 USD.

Към момента компютъра разработен от Ісоn работи с 25% от капацитетът си. Това означава, че при максимално натоварване на 3D принтера за 24 часа ще може да се изгради къща с площ между 56 и 74 кв.м и цена под 4000 USD. Тези, които искат по-голяма къща, например от 186 кв.м, ще трябва да платят за нея 20 000 USD.

Къщата, която предлагат Nеw Ѕtоrу и Ісоn, се състои от дневна, спалня, баня и малък кабинет. Двете компании планират да построят 100 такива къщи в Салвадор. Там теренът е неравен и има чести наводнения, което прави класическото строителство трудно, съответно скъпо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЛЪЖЛИВИ ПЕДАЛИ ГРОБАРСКИ

    63 16 Отговор
    бунгало а не къща
  • 3 Ивот в пластмаса

    32 8 Отговор
    3д принтера ще ти изпринте естествен материал, ама друг път.

    Коментиран от #10

  • 4 Живия Леш

    45 5 Отговор
    То за това като мине Торнадото И , !!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #21

  • 5 Госあ

    25 4 Отговор
    Поредната мода за пари 😂 не всичко дето лети мое се печати. Т'ва като с органите мислят си че като направят формата и полимерния скелет всичко е наред. Да де,ама им бегат малко клетъчните програми ;). Полимерните скелета се правят още края на 80'те в тъканното инженерство. Важни са обаче, клетъчната диференциация и междуклетъчните контакти. Иначе добре дошло на всички извекярчета да цоцкат парички за некви пълни глупости
  • 6 Batushka

    9 9 Отговор
    Супер е!
  • 7 Тома Неверни

    32 10 Отговор
    Това, двама зидари ще го опраскат за един работен ден. Само плочата ще трябва да се втвърдява малко по-дълго.
  • 8 ооо

    9 3 Отговор
    есе
  • 9 Грамотен

    15 4 Отговор
    Г-жо Богданова, моля уважавайте читателите си и пишете грамотно.
    Сега да видим кога се пише и кога не пълен член:
    "... работи с 25% от капацитетЪТ си."
  • 10 бл.134 в Зап. парк

    39 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ивот в пластмаса":

    Бързо махнете статията ...ще убите българската икономикан.Тука скоро квадрата ще стане 4000 евро , а вие искате да ни съсипете .
    Банките са щедри , дават пари като трици : за телевизор , кола , погребение , пъуване в Космоса .Абе , кой колкото иска .То и без това няма да има кой да ги връща , та дава.
    Махайте статията и пишете къде ще удари " Ислямска държава " ,да пратя тъщата там на почивка , че ми писна от нея
  • 11 гост

    19 1 Отговор
    Такива технологии има от години и факта, че не навлизат масово и не са популярни е достатъчен, за да се разбере тяхната неефективност. Самите консумативи може да са евтини, но машината и операторите са скъпи, една подобна барака от 30кв.м може да се сглоби за 2х.долара от двама души за два дена без зор.
  • 12 Шаран БГ

    17 4 Отговор
    Седем /7/ пъти е употребена думата "къща" в ед. и мн. число !? Това не е къща, още по-малко дом - нещо между вила и сайвант. Ама от съвременни материали. Да не духне вятър, да не завали дъжд - не знам, какво ще е при метър сняг и минус 20 градуса по Целзиус. Впрочем всяка земя си има материалите, от които човек да си направи дом, според климатичните условия на меридиана и паралела , на който живее. Ескимосите си правят къщи от дебели блокове сняг, скандинавците имат хубави иглолистни гори, по на юг изпичат тухли, по тропиците си правят подобни колиби .
  • 13 Пацо

    22 1 Отговор
    Това бунгалце ли е, къще ли е, е избило рибата за уикенд на село, далеч от всичко. Само му трябва едно басейнче отвън, едно барбекю, дебела сянка и биричка... и щастието е пълно :-)
  • 14 Иван

    6 4 Отговор
    Не смятам, че двама зидари са способни на тази работа за 24 часа! Още повече, уморяват се, ще нрябват почивки, храна, може би смени от други двама зидари, сън... Идеята и реализацията са чудесни, отделен въпрос е какъв точно е замисълът - къща, вила, бунгало... Технологията, която някои споменават, че съществува отдавна, по същество тепърва навлиза в повечето индустрии, поради което и не е толкова активно използвана. 3Д принтерите все още са доста скъпи, трябва повече компании да се заемат да ги произвеждат, съответно да са обичайно явление на пазара и цените ще спаднат, но няма как това да стане понастоящем.

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Здравомислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Иване, Иване!
    Това, че скоро си чул, не означава, че това е от скоро. За зидарите ме си прав, защото имам преки наблюдения вече 28 години. А за другото ви пожелавам да живеете в такъв ,,евтин Дом,, !
  • 16 Ivan S

    6 0 Отговор
    На Цвъки новата къща
  • 17 Виго

    3 0 Отговор
    Най бързо се строи къщичката от "лека нощ деца"!
  • 18 Иванее

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    За зидарите си прав, няма да е 2 дена, а около 3-4 дена зидарията, с единички тухли, ако е с четворки или газобетонни блокчета тогава 2 дена, една седмица кофраж колони и плоча, и един ден леене на бетон, една седмица покрив, 3 дена окабеляване и тръбопровод, тоалетна баня и т.н.2 дена измазване, един ден боядисване, гипскартон замаска ламинат и т.н. абе сложи ги грубо 2 месеца. Ще имаш масивна и солидна сграда, а не барака. Цената оставям ти да я изчислиш. А тази 3д барака е хубава за лозето, и цената е добра, не се занимаваш с материали майстори непредвидени проблеми и тичане натъй натъй. Палиш колата отиваш на морето за ден два с някоя мацка, като се върнеш връчват ти ключовете събуваш си обувките и влизаш. Не е ли така? Съгласи се плийз.
  • 19 Яве

    1 0 Отговор
    Това не е принтиране, а автоматизирано наливане на вароциментов разтвор от оператор на комп. машина
  • 20 Палавата бабичка

    3 0 Отговор
    Някои са живели в доста голяма мизерия, но не харесват това....! Аз обожавам този вид. къщи, вътре са си доста комфортни...!!!!
  • 21 Жорж

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Живия Леш":

    Те наще са едни устойчиви на торнадо....та мани.
  • 22 бббббб

    1 1 Отговор
    Барака
  • 23 Националист

    1 1 Отговор
    Гледах видеото. Да принтирайте им къщи на негрите, латинците, циганите, индийците и т.н. вечно бедни и необразовани хора, за да могат да се множат с два-три пъти по-големи темпове. После им дарявайте храна, че са гладни и така ще спите спокойно, че сте от добрите хора. Вземайте все повече и повече от белия човек и го давайте щедро на негри, цигани и ислямисти, защото те са най-чудесните хора на света.