Last news in Fakti

27 Април, 2019 09:37 4 949 9

Съвети при поставяне на камери за видеонаблюдение на офис

  • видеонаблюдение-
  • офис-
  • камери

Изграждането на система за видеонаблюдение на офиса изисква намесата на професионалист, но трябва да сте запознати с някои детайли

Съвети при поставяне на камери за видеонаблюдение на офис - 1
Снимка: Shutterstock

При поставянето на камери за видеонаблюдение на офиса е препоръчително да се обърнем към специалисти. Професионалните фирми ще ви консултират по ключови въпроси: какво оборудване да закупите, как да бъде разположено то, каква би могла да е цената му и съответното качество, за да удовлетвори очакванията ви.

С някои детайли обаче следва да сте запознати и вие, преди да пристъпите към инвестицията. Ето кои са те:

Камерата на входа

Такава в повечето случаи е необходима, за да може да се регистрира влизането на всяко лице в обекта ви. Тя не е само с цел да следите пристигането и присъствието на служителите си, но и външните посетители. Особено важно е това, когато работата е свързана с финансови потоци и са възможни рискови ситуации с недобросъвестни клиенти.

Ако зоната се намира на открито, може да се спрете на устройство за наблюдение с пластмасов корпус, а ако е на закрито – бихте могли да използвате и с метален. И при двете ситуации обаче изберете модели, които са устойчиви на потенциални атаки от вандали. Те разбира се трябва да не пропускат и вода, когато обстоятелствата го изискват.

Камерите в коридора и рецепцията

Ако имате рецепция това е следващата зона, която налага поставянето на камери. Тя е един вид втори пропускателен пункт, а и работно място за част от екипа. Важно е да се спрете на по-голяма матрица, за да може камерата да обхваща достатъчно широк ъгъл.

Вътре в офиса

В помещенията на самия офис вече трябва да прецените какви съоръжения са ви потребни, за да получите резултатите, към които се стремите. Ако единствената цел е да наблюдавате работния процес, подходящи тук са куполните камери с по-ниска резолюция. При условие, че желанието ви е да опазите интелектуални продукти и да не допуснете изнасянето на ценна информация, резолюцията вече трябва да е по-висока и обективът да е вариофокален.

Броят на камерите

Обследвайте площта, с която разполагате и според нея преценете броя на камерите. Съвет може да получите и от експертите в областта. Записите от камерите могат да се съхраняват в рамките на седмици или месеци, ако системата ви включва и видеорекордер. Към него се монтира и хард диск, който ще служи за създаването на архив.

При нужда от звук към картината, не пропускайте да си набавите и микрофон, който трябва да се инсталира в периметъра на бюрата на служителите на офиса.

Материалът е предоставен от vijdamte.bg


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    5 8 Отговор
    Като видя камера и веднага показвам средния пръст! 🖕

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Синдикат на Ало Измамниците

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    Да те запомнят по-лесно кой си ли!?
  • 3 Oddete

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    Аз винаги пърдя поглеждам към камерата и си казвам това видяхте ли го
  • 4 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    Само простак може да напише такъв коментар.

    Коментиран от #5

  • 5 Johansson

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Че в тоя форум има ли нормални коментари?
    Пък и коментарите са отражение на статиите.

    Коментиран от #6

  • 6 Грухчо белята

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Johansson":

    Точно в тоя - няма.
  • 7 Teodot

    1 1 Отговор
    Изключително неграмотна статия, ако се изгради видео система с посочените "препоръки", тя ще работи както и ако не се изгради видео система !
  • 8 Тъп

    1 0 Отговор
    Голяма простотия са написали.
  • 9 IT експерт

    4 0 Отговор
    Най-важното е пропуснато- в никакъв случай камерите да не хващат мониторите на персонала. Направите ли тази груба грешка ще ви се иска да се гръмнете като видите за какво плащате на тази сган....