Last news in Fakti

21 Август, 2019 11:11 2 167 5

Tesla дава под наем соларните си покриви

  • tesla-
  • соларен панел-
  • къща

Ще могат да се откупват след 5-годишно непрекъснато ползване

Tesla дава под наем соларните си покриви - 1
Снимка: Shutterstock

Соларните панели за покриви на частни къщи, които Tesla предлага, вече могат да бъдат наети.

Първи от тази възможност ще се възползват Аризона, Калифорния, Кънектикът, Масачузетс, Ню Джърси и Ню Мексико. Месечният наем е 50 USD. Няма такса за инсталиране или срочен договор. В таксата влиза също така поддръжка и ремонт на оборудването, при необходимост добавяне на допълнителни компоненти.

Съществуват обаче някои ограничения, като например, че клиентите трябва да са собственици на имота, върху който искат да поставят соларните панели, демонтирането на панелите ще струва 1500 USD, като от компанията уверяват, че въпросната сума изцяло е за демонтаж и няма да е процент от печалбата ѝ. Такса на същата сума ще се дължи и в случай, че клиентът реши да понижи капацитета на инсталираната му соларна инсталация. След 5 години непрекъснато ползване клиентите ще могат да откупят панелите и оборудването от Tesla.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kjl

    2 1 Отговор
    Условието да са собственици на имота какво означава? Да са го платили напълно и наистина да е техен или просто да имат договор с банката, че ще го платят някога?! Ако е второто, то много ще им се стесни пазарната ниша. В щатите всички са собственици на домовете си, ама временно се водят на банката за по-лесно. Същото е с колите им, с телевизорите им, с хладилниците, та даже и с долните им гащи.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "kjl":

    Ако имота има ипотека просто трябва съгласието на банката за монтажа , което ще вземат лесно , защото това повишава стойността на имота ! Така или иначе трябва съгласие от собственика , наемател не може да прави такива промени без разрешение !
  • 3 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "kjl":

    От следващата година това ще се предлага и в Европа , така че "умните" ти забележки за собствениците ще важат и за тук !
  • 4 Тесла.сом

    1 1 Отговор
    Има пълно инфо .Първо се ограмотете
  • 5 Уотсън

    1 2 Отговор
    Вчера прочетох една статия като обратна връзка по темата - https://money.bg/business/walmart-sadi-tesla-sled-kato-solarnite-instalatsii-na-kompaniyata-se-zapaliha-v-7-magazina.html Да им е честито на сектантите.