Last news in Fakti

7 Юни, 2012 13:59 1 665 1

Жилища с денонощно медицинско обслужване

  • хърватия-
  • сплит-
  • жилища-
  • медицина

Възможността за 24-часово медицинско обслужване вкъщи скоро ще е реалност. Продажбата на подобен тип жилища започва слез месец, но не в България, а в Сплит (Хърватия). „Интерес към тези апартаменти има, но той е предимно от чужденци”, обясняват инвеститорите.

Миналата седмица стана ясно, че се подготвя въвеждането на данък върху недвижимите имоти. Размерът му ще зависи от цената на жилището или къщата, както и за какви цели се използва: за живеене, почивка, бизнес, отдаване под наем или е необитаем. Данъкът ще се плаща от 2013 г.

Правителството също така ще въведе рестриктивни мерки срещу спекулантите, които притежават имоти, но не ги използват.

На фона на тези законодателни промени, имотите продължават да поевтиняват. Прогнозите за текущата година са спадът да продължи като жилища и къщи ще могат да се купуват с 5%-10% по-евтино в сравнение с 2011 г. Сред основните причини за поевтиняването са големият брой непродадени имоти, които на хърватския пазар са вече над 15 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    0 0 Отговор
    Хубаво е да има високо ниво на медицинско обслужване и най-вече лекарите да пристигат бързо след като са ги повикали.Така ще се намалят смъртните случаи.Не съм съгласен въвеждането на данъка върху недвижимите имоти,тъй като и без това са твърде много данъците,които плащат хората.