Last news in Fakti

10 Декември, 2019 13:43 2 045 4

Спират строежа на многоетажни паркинги

  • пловдив-
  • паркинг-
  • проект-
  • спиране

Трите проекта на ключови места в Пловдив ще се реализират след големи обществени обсъждания

Три проекта за многоетажни паркинги има в Пловдив. Този, който е в най-напреднала фаза, е на мястото на сградата на бившия ТЕЛК в града. Той обаче е спрян стана ясно днес след среща между кметът Здравко Димитров, областния управител Дани Каназирева и представители на двете училища, които се намират в съседство. Причината е подходът към паркинга. Той не би могъл да бъде откъм ул. „4 януари”, която минава покрай училище.

Взето е решение първо да има обществено обсъждане и едва тогава да се реши с какъв вид имоти да бъде застроен теренът. До провеждането му градските власти трябва да променят заданието съобразно техните изисквания.

Също така замразява се и строителството на паркинг в жк „Тракия”. Там той трябваше да бъде отново в непосредствена близост до училище „Димитър Матевски”. Кметът на Пловдив каза, че за момента не е целесъобразно изграждането на паркинг в жилищната зона.

Третият паркинг трябваше да бъде ул. „Любен Каравелов” на мястото на сградата на ДКЦ 6. Реализирането му засега също не е сигурно. За там също ще има обществено обсъждане. Теренът се намира в близост до мол, който разполага с подземен паркинг за 400 автомобила. Подобно съоръжение би обслужвало само гостите на разположения в близост хотел „Лайпциг”.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студено

    12 0 Отговор
    Е,ако не е в жилищната зона.Къде?
  • 2 Руснак

    9 0 Отговор
    Тъпанари, протести да има, а като обикалят колите по сто пъти защото няма къде да паркират добре ли е, десет пъти по опасно за децата и замърсяват въздуха и предпоставки за катастрофи. Малоумни хора
  • 3 чудна държава

    7 0 Отговор
    Да не би да има нови политически играчи, които не са си прибрали % ? Иначе логично обяснение няма освен, ако не са сключили договор с някоя голяма ТВ за правата на излъчване на "Фрии стрийт файтс" ,свободни улични боеве за паркомясто !
  • 4 гост

    6 0 Отговор
    Инак преди изборите се тръби, а след тях се оказва, че нямало как да се влиза в тях и ги спират, това не е ли идиотско?