Last news in Fakti

3 Януари, 2020 10:37 7 851 13

Искат да строят хотел върху археологията на Пловдив

  • пловдив-
  • хотел-
  • археология

Шефът на "Роза Импекс" Димитър Георгиев възнамерява да строи хотел в центъра на Пловдив върху археологическите разкопки до "Понеделник пазара". Към настоящия момент общината не е уведомила пловдивчани за общественото обсъждане - може би с цел да го скрие и да се одобри по-лесно идеята?

Предвижда се изменение на ПУП-ПРЗ и РУП и обемно-устройствено проучване за УПИ |, кв. 71 по плана на |-ва градска част - юг - гр. Пловдив, уточнява Plovdiv24.bg. Проектът предвижда промяна и отреждането на УПИ I - 2234, административна, обществена, стопанска дейност, с превеждане в съответствие с идентификатор по КК на гр. Пловдив в УПИ I-1704, обществено обслужващи дейности, жилищно“ строителство и археология за изграждане на обект: "Културно-исторически и обществен център Пловдив".

Според съобщението в сайта на “Роза импекс" проектът ще бъде представен от проектантите "Стефан Добрев - архитектура и дизайн" ЕООД пред изпълнителната власт и пловдивските граждани на 08.01.2020г. от 15.00 часа в заседателна зала на Общински съвет - Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    49 3 Отговор
    цялаБЪЛГАРИЯ съсипаха тия бизнес олигарси ТОВА Е ИСТОРИЯ БЕ къв хотл кви пет лева
  • 2 Роза импекс...

    30 1 Отговор
    Кой си купува от тази измислена козметика, която е 100% ХИМИЯ? Името "Роза" е само за заблуда на тези, които не четат етикети и си дават парите за боклуци!
  • 3 боцмана

    8 17 Отговор
    Повечето археологически разкопки в Пловдив са си живи змиярници. А всички могат да се насладят на археологичните разкопки срещу пощата , реставрирани за един господ знае колко пари , като повечето са насипан камънак в телени мрежи и колони от железобетон. Изобщо археология от 21 век. И повечето обекти ако , смятат да ги реставрират така , по добре да построят нещо или да ги засипят и направят зелени площи. Защото повечето туристи вдигат рамене , подбутват се и отиват да се снимат с паметниците на Мильо лудия и дивото селянче Гюро Михайлов който или е бил заспал и изгорял на поста си , или му е бил толкова акъла че да не се спаси. Може и да отидат и да се насладят напъните на мамин Ваньо да направи зоологическа градина , толкова от културната столица. Густо майнааааа!!!
  • 4 Кеворк Яшхуян

    7 13 Отговор
    Наскоро бях на това място....
    Бетон и арматура от края на бай Тошово време, поставени върху градежи от римско време.
    Проектът беше това да бъде исторически музей.
    Мястото е огромно, няколко декара. Не хотел, ами цял квартал може да се построи

    Коментиран от #5

  • 5 gggw

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кеворк Яшхуян":

    интересно ми е къде си учил архитектура? дей и селяндурина.. квартал можело
  • 6 Хотели и казина - много

    7 1 Отговор
    Но има ли други идеи, ако ще е удобно да се ползва мястото.??Нещо , на което да се радват хората - от Пловдив и от другаде .А долу да се запазят археологическите ценности??
  • 7 Garrincha

    21 3 Отговор
    Нека да вградят в основите на хотела Митко Розата, заедно с целият общински съвет !!!
  • 8 Бегето територията гробище😂😂

    0 5 Отговор
    Добре че преди години ви взеха териториите иначе и те щеха да се превърнат в кенеф и блато😂😂😂да беха ги взели сите земи и да ви набутат да живеете у вагони😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 9 Строител от Варна.

    6 2 Отговор
    Ха Ха Ха във Варна пък колко бетон наляхме върху археологични обекти и антики то инък трябва да спре да се строи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПЕНКО

    0 4 Отговор
    ЗАЩО НЕ !?!?! КОЛОНИ И ЗАПАЗЕНИ АРТЕФАКТИ И АТРАКЦИОН !?!?!? КАКВО НИ ПУКА ЗА АРХЕОЛОГИЯТА НА НАС РАБОТЕЩИТЕ- ЗА ДА ИМА ЖИВОТ - ЕНЕРГЕТИЦИ; ИЗХРАНВАЩИ; ВИК-РАБОТНИЦИ; УЧИТЕЛИ ; ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ДРЕХИ И КОНСУМАТИВИ И СТРОИТЕЛИ НА ЖИЛИЩА И ВСЕКИ ОТ НАРОДА НА ТАЗИ ТЕЛИТОРИЯ !?!?!?!?
  • 12 mi ta ka

    4 0 Отговор
    Нека строят .... никой няма нищо напротив.... ако имаше щеше някой бунт,протест, нещо да се случи не да ми чаткате по клавиатурките ... излезте навънка глупаци и вдигнете града във въздуха !
  • 13 Сашо

    5 2 Отговор
    Грешно и манипулативно представяне на проекта.Никой няма да строи върху разкопки, а напротив ще се екпонира всичко и по-голямата част от проекта е археологическа.Пак настройвате в грешна посока общественото мнение.Когато беше сметище и разруха това място къде бяхте обществениците велики, които 5лв от джоба си не сте дали за града и благоустройството му.Инвеститора е дарил милиони за града и е доказал какви проекти прави - законни и стойностни, не като вас само да мрънкате и да отхвърля всичко!Няма да се закрие тебето по което се напивате и хвърляте боклуци,информирайте се и после говорете.